Усі ринки Львова збираються перевірити після масового отруєння на «Привокзальному»

2610 0
Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій пропонує проводити рейди спільно з громадськими організаціями.

Сьогодні, 27 вересня, на позачерговому засіданні міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) запропонувала організувати рейдові перевірки усіх ринків Львова спільно з громадськими організаціями, інформує прес-служба ЛМР.

Читайте також: М'ясо з землі. Репортаж із львівських ринків, де буяє антисанітарія

Також пропозиціями комісії було посилити контролю за дотриманням вимог щодо реалізації харчових продуктів на ринках, забезпечити періодичного лабораторного контролю їхньої якості та не видавати продавцям торгові місця без попереднього проведення ветеринарно-санітарної експертизи їхньої продукції. Крім того, комісія збирається активніше боротися зі стихійною торгівлею.

Під час засідання комісії ТЕБ та НС спеціалістка Держспоживслужби у Львівській області Галина Пилипович повідомила, що у продавчині було вилучено 25 кг риби.

«Ми попросили, щоб вона привезла на дослідження одну рибу та обстежилася на наявність стафілококу. Разом з поліцією провели обстеження її квартири, місця виготовлення і гаражу, де вона коптила рибу. Були встановлені антисанітарні норми виготовлення копченої риби. Наші фахівці разом з представниками лабораторного центру відібрали рибу для дослідження», – говорить вона.

За її словами, також розпочато дослідження роботи лабораторії санекспертизи, яка працює на «Привокзальному» ринку. На фірму, де жінка купувала рибу для копчення, представників Держспоживслужби не допустили, але надали всі дозвільні документи.

«Був факт недопущення, тому будемо просити поліцію, щоб допомогла і сприяла проведенню перевірки», – каже Пилипович.

У свою чергу, завідувачка Львівського міського відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Галина Михальчук розповіла, що перевірка риби ще триватиме до кінця тижня.

«Ми відібрали залишки риби у хворих, продавчині та на ринку, а також змиви з ємності, де риба готувалася. Два взірці риби відповідають нормам, у одному виявлено сальмонелу. Ємність, де готувалася риба, уражена бактеріями кишкової палички. До кінця тижня ми будемо мати остаточні результати дослідження та встановимо збудник»,– говорить вона.

Нагадаємо, що з вечора 22 вересня до лікарень почали звертатися пацієнти з харчовим отруєнням. Наступні два дні кількість хворих постійно зростала і досягла до неділі майже до 60 осіб. Причиною отруєння стала риба, яку продавчиня ринку «Привокзальний» самостійно придбала та закоптила. Жінці загрожує 8 років позбавлення волі. У зразку, наданому одним із хворих, було знайдено бактерію сальмонели.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!