Усіх власників авто хочуть змусити платити 800 гривень на рік

4422 2
Міністерство фінансів України сформує перелік із 10-15 марок автомобілів класу «люкс», власники яких будуть платити податок у розмірі 25 тис. грн у рік, а власники інших марок «молодше» 5 років будуть платити 800 грн. Про це заявила заступник міністра фінансів Олена Макеєва.
Фото: firstsocial.info

Фото: firstsocial.info

Олена Макеєва нагадала, що власники автомобілів з об'ємом двигуна понад 3 літри повинні сплатити до держбюджету податок у сумі 25 тис. грн, і після введення цього податку в Мінфін надійшло багато скарг громадян, які купили автомобіль три роки тому у кредит і не мають коштів на сплату податку, у той час як власники більш дорогих автомобілів не повинні платити податок при обсязі двигуна менше 3 літрів. «Ми хочемо запропонувати нову модель, щоб податком 25 тисяч обкладалися лише автомобілі класу «люкс». Це Maserati, Lamborghini, Bentley і так далі. Це має бути чіткий перелік автомобілів, які належать до класу «люкс». Це буде 10-15 марок автомобілів, власники яких будуть сплачувати податок», – сказала Макєєва.

Читайте також: Українцям стане легше придбати гібридний автомобіль

Заступник міністра пояснила, що подібний перелік автомобілів застосовується в європейський країнах, і в даний час Мінфін вивчає, які автомобілі повинні до нього потрапити. «Ми пропонуємо не в Податковому кодексі прописувати, які автомобілі відносяться до класу «люкс», а в окремій постанові до Податкового кодексу. Інші власники автомобілів також повинні сплачувати цей податок, але ми розуміємо, що він має становити в рік менше тисячі гривень. Приміром, 800 гривень для всіх власників автомобілів до 5 років», –додала вона. Макеєва запевнила, що після дискусії власники автомобілів погодилися платити 800 гривень, якщо будуть бачити, що дороги дійсно ремонтуються. «Для них сплатити 800 гривень протягом року – це невеликі гроші. А для бюджету це великі гроші, які можна витратити на будівництво доріг та інфраструктури», – підкреслила вона.

Нагадаємо, Україна з 30 вересня 2015 року скасовує спеціальні мита на імпорт автомобілів, введені в 2013 році. «За результатами розгляду зазначених матеріалів та керуючись положеннями домовленості про правила та процедури врегулювання суперечок СОТ, комісія встановила, що націнтереси України потребують скасування спецзаходів щодо імпорту в Україну легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту».

За матеріалами o-doroge.com, УНІАН

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
23 Вересня, 2015 08:57
Владимир. Вопрос а за шо?
23 Вересня, 2015 08:51
сергей мы уже платим дорожный налог в стоимости топлива.И где деньги.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!