Уся галузь культури в Україні може запрацювати з 1 липня

1844 0
Точна дата наразі не фіксована й буде залежати від показників захворюваності в Україні.
ілюстративне фото: lv.oblast.online

ілюстративне фото: lv.oblast.online

Кабінет міністрів України планує дозволити працювати всій культурній галузі, включно з кінотеатрами та концертами, на останньому етапі зняття карантинних обмежень. Попередньою датою розглядають 1 липня. Про це у коментарі Громадське розповіла тимчасова виконувачка обов’язків міністра культури та інформаційної політики Світлана Фоменко.

Читайте також: Як у Львові виходитиме з карантину культура. П'ять етапів

«В цілому, ми розраховували, що з 1 липня будуть зняті обмеження, але ці наші розрахунки й горизонт планування повністю залежить від тієї епідеміологічної ситуації, яка є в державі», – розповіла вона.

Водночас Світлана Фоменко уточнила, що точна дата наразі не фіксована й буде залежати від показників захворюваності в Україні.

За її словами, нормальна робота культурних інституцій може початися лише у випадку зняття повних обмежень на проведення масових заходів.

«Якщо, наприклад, фестиваль ще можна розглядати можливість просто неба проводити, то що стосується герметичних приміщень, таких як театри, кінотеатри, філармонії, то тут треба бути дуже обережним, тому що в першу чергу треба думати про здоров’я громадян», – зазначила вона.

Нагадаємо, що Львів долучився до всеукраїнської акції #стопкультурнийкарантин, якою артисти намагалися звернути уряд на проблеми культури, що вже два місяці потерпає без роботи.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!