«Уся Україна сьогодні гартується в бою. І обов’язково переможе», – очільник Міноборони

1140 0
За словами Резнікова, у Європі немає жодного воєначальника, який би мав досвід військового управління подібного масштабу як у Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.
фото: слово і діло

фото: слово і діло

В Україні продовжуються важкі бої з російським ворогом на Харківщині, Луганщині, Донеччині. Українські війська відтісняють окупантів на Херсонщині. У непростій ситуації залишається Чернігів та героїчно б’ються захисники Маріуполя, які вже стали легендами сьогодення. Про це повідомляє у своєму зверненні міністра оборони України Олексій Резніков.

Російські окупанти зазнали поразки під Києвом. Перший бій за столицю українські захисники і захисниці виграли. Київщину звільнили від ворога. Він також відступає на Чернігівщині та Сумщині, щоб перегрупувати сили і змінити напрямок ударів. Це, за словами очільника Міноборони, – беззаперечне свідчення, що плани Кремля зламали.

Читайте також: Ця окупація тимчасова. Зеленський закликав українців йти у наступ і виганяти росіян

«Водночас наші серця сповнені болю за сотнями мирних громадян, які були по-звірячому закатовані російськими солдатами. Тільки у Бучі кількість загиблих вже більша, ніж у Вуковарі.

Постріли в потилицю жінкам і чоловікам зі зв’язаними руками – це абсолютна нелюдськість. Ці вбивства не сприймаються як частина війни. Навіть складно їх кваліфікувати як тероризм чи злочин. Це – сутність, природа тих скажених катів, які увірвалися на нашу землю. Востаннє таке робили есесівці. Це зло просто не може залишитись безкарним. Наша розвідка послідовно встановлює особи загарбників та вбивць. Усіх! Кожен у свій час отримає те, що «заслужив».

Ми схиляємо голови перед нашими воїнами, які поклали життя, щоб захистити столицю від цієї пошесті», – каже він.

Олексій Резніков нагадує, що найцінніше в Україні – люди, та відзначає кількох особливих українців серед командування нашої армії. Йдеться про головнокомандувача Збройних Сил України генерала Валерія Залужного, членів його команди та усіх офіцерів Генштабу. За словами міністра оборони, у Європі немає більше жодного воєначальника, який би мав досвід військового управління подібного масштабу, а у всьому світі таких – одиниці.

Читайте також: Російські війська в Україні збили власний літак, – британська розвідка

Також Резніков згадує тих, хто допоміг в збереженні столиці, – це командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, який безпосередньо відповідає за оборону Києва та області. Після відбиття першої хвилі вторгнення, яка може бути не останньою, доведеться зробити ще багато, щоб бути готовими до будь-яких сценаріїв. У цьому, додає він, допоможе досвід Героя України, генерал-лейтенанта Олександра Павлюка, який гідно зустрів російську навалу в зоні проведення ООС, а зараз очолює Київську обласну військову адміністрацію.

«Київ багато в чому врятували героїчні бійці на Чернігівщині та Сумщині, якими безпосередньо керує командувач військ Оперативного командування «Північ», Герой України, генерал-майор Віктор Ніколюк. Давній Чернігів і його незламні захисники стали нездоланною фортецею для ворога. Одразу кілька міст на Сумщині прийняли на себе удар і гідно його витримали. Ворог тікає, хоч і має більше техніки. Він просто не має таких людей, як у нас. Сили спеціальних операцій ЗСУ, наші артилеристи, десантники, авіація і всі види, роди та сили Українського війська – це справжні герої!», – каже у своєму зверненні Резніков.

Він також відзначає начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майора Кирила Буданова та усіх військових розвідників. Окрім цього, поряд з воїнами ЗСУ та ГУР МО пліч-о-пліч билися спецпідрозділи СБУ та Національної поліції, гвардійці, наші прикордонники, а також справжня тероборона – люди, які захищали свої домівки від російських зайд.

Читайте також: За злочини відповідальний кожен, хто має російський паспорт. Реакція соцмереж на «Бучанську різанину»

«Я ще неодноразово говоритиму про найкращих. Із початку навали ми вже маємо у Збройних Силах 84 Героя України, на жаль, 42 з них удостоєні цього звання посмертно. Сотні захисників і захисниць відзначені високими державними нагородами. Бо вони гідні.

Також за цей період 18 справжніх офіцерів отримали звання бригадного генерала. Це – нове покоління командирів вищої ланки, відображення сучасної української армії, яка гартується не у кабінетах, а в бою. Вся Україна сьогодні гартується в бою. І обов’язково переможе. Слава Україні!», – зазначає Олексій Резніков.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!