Усю корисну інформацію для учасників АТО збирають на єдиному сайті. Інструкція

1728 0
Під час презентації проекту «Без броні» його творці розповіли про те, чим ініціатива може бути корисною львів’янам та як користуватися сайтом.
фото: life-after-ato.com.ua

фото: life-after-ato.com.ua

У рамках реалізації всеукраїнського проекту «Без броні» у 2015-му – на початку 2016-го років було зібрано єдину базу перевірених служб надання психологічної, юридичної, медичної, соціальної допомоги учасникам АТО. Зараз платформа об’єднує майже 700 таких ініціатив. Інтерактивна мапа України на сайті проекту дозволяє оперативно знайти найближчу службу відповідного характеру у будь-якому населеному пункті.

Читайте також: Іван Гаврилко: Після АТО я два тижні не хотів виходити з дому

Проект «Без броні» зібрав на своїй платформі всі перевірені ініціативи, які надають безкоштовну допомогу демобілізованим учасникам бойових дій: для їхньої адаптації до мирного життя.

«Особливості всіх ініціатив, які є на нашому сайті, це те, що вони перевірені нашими аналітиками. Тобто всі телефони, які там подані, – чинні, сама організація працює і надає саме ті послуги, які там зазначено, і – безкоштовно», – зазначила під час презентації проекту у Прес-клубі Анастасія Мельниченко, голова ГО «STUDENA», координаторка проекту «Без броні», громадська діячка, журналістка, ініціаторка флешмобу #янебоюсясказати.

За її словами, учасники бойових дій мають лише обрати свій регіон, своє місто та послугу, яка їм потрібна. Це може бути юридична, медична, психологічна або соціальна допомога, допомога з працевлаштування або перекваліфікації або ж потреба в реабілітаційних таборах. Усього команда проекту опрацювала та перевірила 1090 ініціатив, 530 із яких внесли до бази.

«Зараз в базі є 693 організації з усієї України у 279 населених пунктах. У Львівській області функціонує 51 така організація, в самому Львові – 28. Для порівняння, у Києві таких ініціатив є 39, у Харкові – 30, в Одесі – 17. Ініціативи, які потрапили до бази, а згодом припинили діяльність, ми вилучаємо з переліку», – додала Анастасія Мельниченко.

На сайті також є можливість створювати рейтинг ініціатив за якістю послуг, розташуванням та адаптованістю до людей з особливими потребами. Кожен може рейтингувати конкретну організацію, послугами якої скористався.

Також проект «Без броні» закликає демобілізованих учасників АТО, які повернулися до мирного життя, ділитися своїм досвідом: як це їм вдалося зробити, що їм довелося пережити й подолати після демобілізації. Всі ці історії будуть розміщені на сайті проекту в рубриці «Шлях до себе». Автор найліпшої історії буде заохочений поїздкою у Карпати.

«Вам не обов’язково заснувати велику фірму, можна налагодити стосунки зі своєю родиною – головне не боятися поділитися своїм досвідом, який може допомогти побратимам та їх близьким», – зазначають ініціатори конкурсу.

Читайте також: Після АТО – сімейні тренінги: як подружжя львів’ян вчить бути щасливими у шлюбі

Довідка. Проект «Без броні» ініційовано ГО «STUDENA», в рамках Української Ініціативи з Підвищення Впевненості (UCBI), за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).  ГО «Studena» – неприбуткова громадська організація, що займається втіленням проектів психосоціальної підтримки ветеранів АТО. Організація також працює задля зниження агресивності і нетерпимості у суспільстві, просування ідеї рівності прав та можливостей людей, незалежно від їх статі, раси, віросповідання.

Опублікувала Юлія Сабадишина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!