Уже 39 країн відкрили кордони для українців

10613 0
Щоб потрапити до частини з них, необхідно отримати в'їзну візу.
фото: mnen.tk

фото: mnen.tk

Кордони для громадян України відкрили повністю або з певними умовами 39 країн. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу 21 липня.

Читайте також: ЄС дозволив відкрити кордони для окремих категорій українців

За його словами, впродовж останнього тижня можливість в’їзду для українців надали 13 країн: Болгарія, Словенія, Мальдіви, ОАЕ, Ірландія, Антигуа і Барбуда, Еквадор, Ямайка, Камбоджа, Коморські острови, Пакистан, Пуерто-Ріко та Сент-Люсія.

Також українців готові приймати Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Хорватія, Білорусь, Велика Британія, США, Мексика, Єгипет, Туніс, Республіка Корея, Ірак, Іран, Афганістан, Південний Судан, Ефіопія, Сомалі, Кенія, Замбія, Танзанія, Сейшельські острови, Багамські острови, Ліван та інші.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

Але щоб потрапити до частини з них, необхідно отримати в'їзну візу. ЄС до 31 липня продовжив заборону на в’їзд українцям з туристичною метою до Шенгенської зони. Натомість полетіти в Європу можна за певних умов, зокрема на навчання чи роботу. Відкриті для українців кордони можна переглянути на інтерактивній мапі МЗС, що періодично оновлюється.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!