Уже цього року зі Львова можуть літати два популярні лоукостери

6423 0
Уже цього року зі Львова можуть літати два найпопулярніші лоукостери Wizz Air na Ryanair.
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі

Про це в інтерв’ю «Львівському порталу» розповіла директор Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького Тетяна Романовська.

Як повідомляє Тетяна Романовська з компанією Wizz Air керівництво львівського аеропорту перебуває на стадії погодження ціни.

«Wizz Air сказали, що якщо ми з ними домовимося і знайдемо шляхи отримання гарантій, вони можуть почати польоти до нас вже до кінця цього року. Я думаю, що таки  знайдеться порозуміння», - розповідає директор.

За словами Тетяни Романовської угорська авіакомпанія дещо налякана попередньою ситуацією, яка сталася у зв’язку з економічною кризою,  коли долар з  20-ти грн. виріс до 40 грн.  Нині вони хочуть мати більше впевненості та  просять сталих цін за аеропортове обслуговування. Тому не так легко.

Щодо Ryanair, то авіакомпанія уже готова зустрітись з керівництвом аеропортом і навіть готує цікаву пропозицію.

«Паралельно ми ведемо перемовини  з міською радою щодо окремих ініціатив залучення цієї компанії до польотів зі Львова. Так само ініціюємо зустріч авікомпанії «Ryanair» з нами та  Міністерством інфраструктури.  Мені відомо, що місцева влада давно вже веде з ними переговори. Зараз чекаємо від них пропозиції і, скоріш за все, у Києві з ними зустрінемося», - ділиться Тетяна Романовська.

Також директор львівського летовища стверджує, що повернення лоукостерів збільшить пасажиропотік. Нині аеропорт обслуговує 600 тисяч пасажирів у рік. За перший ж рік після появи Wizz Air планують обслуговувати 150-200 тисяч додатково.

Опублікувала Мар’яна Федина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!