Узимку в Україні можуть відключати електроенергію

3178 0
В "Укренерго" українців попередили про можливі відключення електрики в зимовий період.
фото: www.10-walls.com

фото: www.10-walls.com

Тимчасово виконуючий обов'язки директора НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук допускає можливість обмеження подачі електрики в зимовий період. За його словами, у разі нестачі вугілля доведеться запускати газо-мазутні блоки на Запорізькій та Трипільській ТЕС і споживати більше природного газу для виробництва електроенергії на ТЕЦ.

Читайте також: ЯК ОФОРМИТИ СУБСИДІЮ ОНЛАЙН. ПОКРОКОВА ІНСТРУКЦІЯ

У той же час, Ковальчук визнав, що електроенергія, вироблена з газу, вийде "золотою". "Так, ціна буде набагато вищою, ніж генерація на вугіллі. Але стійкість енергосистеми країни цього варта, інші варіанти обійдуться набагато дорожче. Або треба буде обмежувати споживачів: ритмічно, без масових відключень", – зазначив він.

Додамо, державна НЕК "Укренерго" в січні-червні 2016 року отримала чистий прибуток у розмірі 1 млрд 51,653 млн гривень, проти 523,215 млн гривень чистого збитку роком раніше. Запаси газу в українських підземних сховищах газу з 10 вересня по 17 вересня зросли на 3,4%, або на 444 млн кубометрів, – до 13,556 млрд кубометрів.

За матеріалами DT.UA, Економічна правда

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!