У НАН України склали прогноз поширення коронавірусу на Львівщині на найближчий тиждень

39286 0
Кількість інфікованих на Львівщині до 3 липня може зрости до 300 на добу.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Науковці національної академії наук склали прогноз розвитку ситуації із коронавірусом із 26 червня до 3 липня. Математичне моделювання проводили для кожної області окремо, адже в Україні запроваджено адаптивний карантин, що передбачає ухвалення рішень про його посилення чи послаблення місцевою владою.

Прогнози не враховують вплив зміни кількості тестування та рішення адміністрацій щодо зміни карантинних обмежень.

Згідно з прогнозами НАН України, кількість нових виявлених випадків інфікування у Львівській області до 3 липня може зрости до 300 випадків на добу. Також науковці прогнозують значне зростання захворюваності у Закарпатській, Рівненській, Одеській областях та у Києві.

Інфографіка: НАНУ

У НАН зазначають, що якщо залишаться незмінними нинішні тенденції, не впроваджуватимуться жодні рішення щодо посилення або забезпечення карантинних обмежень, а контактність населення залишиться незмінною, то до кінця липня в Україні кількість нових хворих на добу може сягнути понад 2 тисячі. Утім, це не прогноз, а лише можливий сценарій.

Читайте також: Чому у Львові ІФА-тести на коронавірус не роблять масово, як обіцяли в МОЗ

Науковці також зробили висновок, що зростання кількості позитивних результатів ПЛР-тестів на коронавірус повязане не зі збільшенням самого тестування, а з тим, що кількість інфікованих таки суттєво зростає.

«З початку червня кількість тестів, яка витрачається на одного нового інфікованого, почала скорочуватися, незважаючи на те, що загальна кількість тестів стабільно збільшується. Це свідчить про те, що збільшення обсягів тестування є, радше, наслідком, а не причиною збільшення кількості виявлених інфікованих. Слід також відзначити, що в період 10–28 травня, коли фіксувалося повільне зменшення числа нових інфікованих на день, спостерігалось одночасно збільшення кількості ПЛР-тестів на одного інфікованого. Це свідчить про те, що в цей короткочасний період дійсно відбувалося згасання епідемії, а різка зміна тенденції розвитку епідемії на початку червня є наслідком послаблення обмежувальних заходів», – ідеться в повідомленні НАН України.

Додамо, за минулу добу у Львівській області провели 595 ПЛР-тестів на коронавірус, з яких 115 – позитивні. Станом на ранок кількість інфікованих на Львівщині становить 5292.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!