Політична реклама

В альтернативу Криму туристам пропонують Грецію та Іспанію

1721 0
Більшість українців поки викреслили Крим зі списку курортів для можливого літнього відпочинку. Зараз у них є два варіанти – шукати в Україні цікаві маловідомі місця на півдні країни і в Карпатах, чи все-таки вирушати за кордон. Про це розповіла генеральний директор компанії Ідріска тур Олена Суботіна.

"На сьогоднішній день політична і економічна ситуація в Україні дуже сильно впливає на туристичний ринок. Продажі турів знизилися на 80%. Більшість потенційних туристів просто бояться зараз витрачати свої заощадження на подорожі, оскільки не впевнені у подальшій стабільності своїх доходів. Одним з головних факторів стримуючих розвиток туризму, є зростання курсу валют. У таких умовах небагато українців готові витрачати гроші на подорожі", – цитує Олену Суботіну видання Delo.UA.

Найдоступніші на даний момент тури до Греції (від 250 євро), в Іспанію (від 360 євро) і в Туреччину (від 408 доларів) і при цьому є відмінною альтернативою відпочинку в Криму.

"У перерахунку на гривню вартість відпочинку за кордоном практично не знизилася. Але  змінилися можливості туристів. Якщо раніше вони могли собі дозволити відпочинок в готелях 4 * -5 * , то зараз за таку ж суму можуть відправитися тільки в 3 * готель, оскільки в основній масі оплата праці наших громадян не прив'язана до валюти, і на сьогоднішній день, у валютному еквіваленті, заробітні плати сильно знизилися", – пояснює Олена Суботіна .

Попри те, багато готелів (зокрема великі мережі), розробляють спеціальну цінову політику для України (ціни в 1,5 рази нижчі, ніж на європейському ринку), щоб збільшити обсяги продажів на українському ринку. Крім того, очікуючи стабілізації курсу на позначці 10,5 гривень за долар, туроператори розраховують на суттєве збільшення виїзного турпотоку.

Але, за її прогнозами, в цьому сезоні багато туроператорів не зможуть утриматися на туристичному ринку. Адже щоденні витрати на утримання офісів і персоналу при практично повній відсутності попиту не дозволяють нормально працювати багатьом учасникам ринку.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!