В автомобільних аптечках більше не буде ліків

7007 0
Востаннє обов’язковий склад аптечок переглядали ще 20 років тому.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Мотоциклетні, автомобільні та автобусні медичні аптечки мають бути оснащені засобами для надання першої допомоги при ДТП і не повинні містити будь-яких медичних препаратів. Крім того, у кожній аптечці буде інструкція, як надавати першу допомогу при ДТП. Про це йдеться в проекті наказу, який підготувало Міністерство охорони здоров’я України, повідомляє прес-служба МОЗ.

«В оновлених аптечках не буде медичних препаратів – зеленки, таблеток, які мають термін придатності і далеко не завжди вчасно оновлюються в аптечці, тощо. Крім того, ліки не стануть в нагоді при наданні екстреної допомоги не фахівцями. За необхідності, ви можете доповнити власну аптечку необхідними вам ліками», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Між Коперника і Вороного хочуть забрати смугу для громадського транспорту

У МОЗ кажуть, що за статистикою, причиною приблизно 80% смертей внаслідок ДТП до приїзду бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги є масивна кровотеча. Тому до мінімальної комплектації аптечки передусім будуть входити необхідні засоби для зупинки кровотечі: бинти різної ширини, серветки тощо. Замість резинового джгута у автомобільній аптечці буде механічний засіб для зупинки кровотечі по типу «САТ», який можна накласти собі самотужки. І абсолютно усі медичні аптечки – мотоциклетні, автомобільні та автобусні – будуть оснащені інструкцією з покроковими діями при ДТП.

Востаннє обов’язковий склад аптечок переглядали ще 20 років тому. Зараз його планують стандартизувати за світовими нормами.

Нагадаємо, у Львові стартував масштабний інформаційно-просвітницький проект із безпеки дорожнього руху. Серед заходів, що мають збільшити безпеку львівських доріг - навчання та флешмоби серед школярів, тренінги для водіїв, просвітницька кампанія в медіа, соціологічне дослідження, серія публічних дискусій про виклики та проблеми в дотриманні правил дорожнього руху та інше.

Організатори проекту «Безпечні дороги» – медіа-хаб «Твоє місто», соціальна ініціатива Української греко-католицької церкви «Хтось не зробить», у співпраці з кафедрою соціології «Львівської політехніки», організацією Rotary Lviv International, Патрульною поліцією Львова за підтримки ексклюзивного партнера – компанії Aria Group (офіційний дилер BMW, Volkswagen, Nissan, Honda, Seat).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!