У білорусі наразі є 9000 солдатів рф. Їх можуть застосувати для двох варіантів, – розвідка

1485 0
Станом на сьогодні у цих військ «недостатньо озброєння».
Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко і президент росії володимир путін

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко і президент росії володимир путін

Попри те, що наразі немає ознак формування в білорусі потужного наступального угруповання військ рф чи зведених військ рф/рб, загроза нового удару з півночі зберігається.

Джерело: заступник начальника Головного управління розвідки Вадим Скібіцький в ефірі національного телемарафону, Liga.net

«На сьогодні ми не відзначаємо там створення потужного наступального угруповання, яке було розгорнуто на території білорусі протягом січня-лютого», – запевнив розвідник.

Проте на території країни-союзниці окупантів наразі є близько 9000 військовослужбовців ворога. Перша танкова армія зс рф провела бойову підготовку, проходить бойові злагодження підрозділів окупантів, яке контролює генштаб зс рф. Очікується наступна активізація бойової підготовки в білорусі.

Читайте також: Захисники з Львівщини здійснили мрію восьмирічного харків’янина 

ГУР не виключає, що цю силу можуть застосувати як для удару з білорусі, так і для повернення на територію України за ротацією на харківський чи інші напрямки. Але станом на сьогодні у цих військ «недостатньо озброєння».

«Рф наразі активно знімає зі зберігання зі складів, арсеналів, центрів забезпечення мобілізаційного розгортання озброєння, військову техніку саме для того, щоб поповнити ті втрати, яких ворог поніс на нашій території, ну й відповідно укомплектувати ті з’єднання і частини, що створюються по мобілізації», – пояснив Скібіцький.

Нагадаємо, загальні бойові втрати росіян у війні з Україною з 24 лютого по 26 листопада становлять вже орієнтовно 88 880. Так, за минулу добу Збройні Сили України ліквідували ще 500 окупантів.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!