У Бучі затримали чоловіка, що допомагав росіянам під час окупації

674 0
Чоловіку повідомили про підозру в колабораційній діяльності.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

СБУ затримала мешканця міста Бучі в Київській області, який допомагав російським загарбникам. Про це повідомили у Службі безпеки України. 

«СБУ затримала мешканця Бучі, який допомагав рашистам під час окупації, а потім хотів «замаскувати» свої злочини, вступивши в добробат. Цей зрадник брав участь у каральних рейдах рашистів і допомагав виявляти та фізично знищувати учасників руху спротиву. Він з власної ініціативи запропонував свою допомогу рф, після чого йому видали зброю, військову форму російського зразка та «інструкції» щодо наступних дій проти українських захисників», – пояснюють там. 

Читайте також: Втрати росії перетнули позначку в 66 тисяч військових 

СБУ встановила, що, перебуваючи на ворожому БТРі спільно з росіянами, він увірвався до будинку свого знайомого, де проводив незаконний обшук і намагався виявити бійців ТрО. У разі захоплення Київщини він планував увійти до складу окупаційної адміністрації.

Чоловік залишився у звільненому місті, і, намагаючись приховати свої злочини, вступив до лав добробату. Надалі він планував відновити свої зв’язки з окупантами для передачі їм розвідданих. Йому повідомили про підозру в колабораційній діяльності.

Нагадаємо, слідчі Служби безпеки України встановили особу чоловіка, який постачав військам рф координати для ракетних ударів по Києву. Він перебуває у тимчасово окупованому Криму, але організував активну діяльність у столичному регіоні через свою агентку. Її затримали.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!