У Львові історичну браму замінили пластиковими дверима. Фотофакт

8832 0
Власника приміщення планують зобов'язати повернути попередні двері на місце.
Фото:Фейсбук Анастасіі Карп

Фото:Фейсбук Анастасіі Карп'як

У Львові у будинку на вулиці Личаківській, 151 замінили історичну браму. Замість неї там встановили пластикові двері. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала депутатка Львівської міської ради від фракції «Голос» Анастасія Карп’як.

Читайте також: У Львові на смітник викинули старі оригінальні двері

«Поки одні рятують та відновлюють, інші руйнують та викидають. Отаке пластикове одоробло тепер на місці красивезних дерев'яних дверей, які були в прекрасному стані та точною копією входу до під'їзду», – написала вона.  

В.о голови Личаківської районної адміністрації Львова Оксана Пригода у коментарі Тvoemisto.tv розповіла, що власника приміщення зобов’яжуть повернути історичні двері. Їх заміну він не погоджував ні з райадміністрацією, ні з управлінням історичного середовища Львівської міськради, хоча мав би, каже вона, тому що будинок знаходиться в історичному ареалі міста.

«Ми запросили власника до нас, будемо складати протокол. Будинок не є пам’яткою архітектури. Двері не були сучасними, це видно з фото. Будинок є в історичному ареалі. Є рішення Львівської міської ради, що зміни у таких будівлях потрібно погоджувати з нами чи з управлінням історичного середовища. З’ясуємо, чи немає всередині якихось перепланувань», – зазначила Оксана Пригода. 

Вона також наголосила, що райадміністрація вимагатиме у власника, аби він повернув двері і фасад будинку до попереднього стану.

Читайте також: У центрі Львова відреставрували каретну браму. Фото

Нагадаємо, що напередодні мешканці будинку на вул. Меретина, 8 викинули на смітник історичну браму, на вулиці Устияновича, 8 на смітник викинули старі оригінальні двері, а на вулиці Герцена, 5 на смітнику опинилося вікно-ілюмінатор.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!