У четвер у Львові пройде перша з початку воєнного стану сесія міськради. Що розглянуть депутати

1252 0
Серед питань – ухвала про заборону УПЦ МП та затвердження програми підготовки закладів освіти до навчального року.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

У четвер, 30 червня, у Львові відбудеться перше з початку повномасштабного вторгнення засідання міської ради. Депутати планують розглянути 160 питань. Частина з них – земельні. Про це повідомив депутат Ігор Зінкевич. 

На засіданні депутати розглянуть ухвалу «Про заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату та Української правовірної греко-католицької Церкви «Група Догнала» на території Львівської міської територіальної громади». Зазначимо, що на Львівщині УПЦ МП заборонили у Стрийській громаді, Городку, Бориславі, Раві-Руські, Червонограді. Деякі громади самостійно перейшли до помісної Православної Церкви. Детальніше про те, як працює і на що впливає Російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові, Tvoemisto.tv аналізувало раніше, детальніше тут.

Читайте також: Вони роками пропагували «рускій мір», а їм все зіпсували. Анатолій Бабинський про МП

Також депутати міськради розглянуть ухвалу «Про затвердження програми підготовки закладів освіти Львівської міської територіальної громади та здійснення освітнього процесу у 2022/2023 навчальному році». Попередньо, новий навчальний рік в українських школах розпочнеться 1 вересня і завершиться 30 червня. Крім того, на початку серпня внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово оселилися у львівських школах, переселятимуть з навчальних закладів у гуртожитки. 

Депутати на сесії розглянути ухвалу «Про затвердження програми створення та розвитку індустріального парку на території Львівського автобусного заводу». Будівлі, які розташовані на території Львівського автобусного заводу «ЛАЗ», хочуть націоналізувати, а на його місці пропонують звести комунальний індустріальний парк та облаштувати привабливі для інвесторів локації. Про те, як змінюється вулиця Стрийська біля ЛАЗу і що там ще мають збудувати, читайте у матеріалі.

Читайте також: Житло на ЛАЗі. Як змінюється вулиця Стрийська і що тут ще збудують

Із повним порядком денним можна ознайомитися тут. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!