В «Дії» з’явиться електронне посвідчення ветерана війни та постраждалого учасника Революції Гідності

1069 0
Українські ветерани зможуть використовувати електронне посвідчення в «Дії» як аналог паперового.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У додатку державних послуг «Дія» з’явиться електронне посвідчення ветерана війни або постраждалого учасника Революції Гідності. Про це повідомили у міністерстві цифрової трансформації.

Читайте також: Що робити, якщо Дія не генерує сертифікат після бустера

«Нововведення сьогодні ухвалив Уряд під час засідання. Завдяки йому українські ветерани зможуть використовувати електронне посвідчення в Дії як аналог паперового та завжди мати його із собою»,  йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що скористатися цифровим посвідченням у застосунку Дія зможуть понад 1 млн ветеранів війни, постраждалих учасників Революції Гідності та людей, на яких поширюється Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Читайте також: Тепер у «Дії» можна отримати довідку про несудимість та змінити місце реєстрації

Нагадаємо, що від сьогодні, 9 лютого, в «Дії» можна отримати довідку про несудимість та змінити місце реєстрації. У додатку чи на порталі «Дія» треба вказати адресу, за якою фактично проживаєте, та отримати підтвердження від власника житла. Чоловікам більше не треба буде додатково ходити до військкоматів, щоб змінити місце реєстрації. Достатньо тільки перевірити й за потреби зазначити дані про військовий облік в «Дії».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!