У «ДНР» засудили до смертної кари трьох іноземців, які захищали Україну

1323 0
Речник МЗС заявив, що усі іноземці, які воюють на українській території, є військовослужбовцями ЗСУ.
Фото: Ріа новини

Фото: Ріа новини

Терористи тимчасово окупованих територій Донецької області «засудили» до смертної кари трьох іноземних бійців, які захищали Україну. Про це повідомляє УП.

Так званий «верховний суд ДНР» ухвалив перший вирок іноземним бійцям, які воювали на боці України, яких вони називають «найманцями». Йдеться про британців Ейдена Ейслін, Шона Піннера і марокканця Саадуна Брагіма. Вони засуджені терористами до страти. Окупанти дали іноземним захисникам України місяць на оскарження «рішення» так званого суду.

Читайте також: До України воювати проти російських окупантів їде вже 22 000 іноземних добровольців

Речник українського МЗС Олег Ніколенко заявив, що усі іноземці, які воюють на території України, є військовослужбовцями ЗСУ.

«Так званий «судовий процес» над військовослужбовцями ЗСУ на окупованих українських територіях є нікчемним. Подібні публічні судилища ставлять інтереси пропаганди вище закону і моралі, підривають механізми повернення військовополонених. Український уряд продовжить докладати максимальних зусиль заради звільнення всіх захисників України», — сказав він. 

Читайте також: Українські військові знищили цілу бригаду окупантів, – Генштаб

За його словами, відповідно до міжнародного гуманітарного права, на них поширюється правовий статус комбатантів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ про запровадження персональних санкцій проти російського президента володимира путіна, речника Кремля Дмитра Пєскова, прем'єр-міністра рф Михайла Мішустіна та ще низки високопосадовців держави-агресора.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!