В ДСНС розповіли подробиці авіакатастрофи в Броварах: 17 загиблих, з них – 4 дитини

1496 0
Екіпаж судна був підготовлений до виконання завдань при складних умовах, мав необхідну кількість годин нальотів саме на вертольотах ЕС-225.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Внаслідок падіння гелікоптера ДСНС ЕС-225 в Броварах вранці 18 січня пошкоджено дитячий садочок та вікна житлової багатоповерхівки. Про це йдеться в офіційному зведенні ДСНС.

«18 січня о 08:20 у м. Бровари Київської області внаслідок падіння вертольоту ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) сталося пошкодження будівлі ДНЗ з послідуючим загоранням, скління у чотирнадцяти-поверховому житловому будинку та 3 легкових автомобілів. О 09:06 пожежу в будівлі локалізовано на площі  500 м кв, а о 09:28 - ліквідовано.  На борту перебувало 9 людей: 6 чоловік оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члена екіпажу ДСНС»– йдеться у повідомленні.

Водночас внаслідок катастрофи станом на 14:00 годину загинуло 17 людей, з них 4 дитини та 9 осіб, які перебували на борту. Травмовано 25 осіб (з них 11 дітей), яких госпіталізовано до лікарень (інформація уточнюється). 

Тривають пошуково-рятувальні роботи підрозділами ДСНС у будівлі ДНЗ, доля однієї дитини залишається невідомою. Психологи ДСНС надали допомогу 51 людині.  
 
Десять людей, які постраждали внаслідок падіння гвинтокрила у Броварах, доставили до Опікового центру в Києві, стан п’яти з них оцінюється як важкий. Серед пацієнтів, що перебувають у важкому стані, троє дітей і двоє дорослих. Про це повідомили в ефірі національного марафону з посиланням на заступника директора Броварської райлікарні з хірургічної роботи Володимира Андрійця.
 
Нагадаємо, як повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба, станом на 10:30 було відомо про 18 загиблих у тому числі 3 дітей. Він також повідомив про 29 поранених, серед яких – 15 дітей. Кулеба додав, що у ліцеї №10 в Броварах організували оперативний штаб. До нього можуть звернутися всі, хто потребує допомоги. Тут працюють медики, психологи, представники поліції, ДСНС, волонтери, всі екстрені служби. Людям надається необхідна допомога. У штабі можна отримати оперативну інформацію.
 

Рятувальниками проводиться розбір плит перекриття між 1 та 2 поверхами та покрівлею дитячого садочка. До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від ДСНС залучено 127 осіб та 30 одиниць техніки.

Читайте також: СБУ розглядає кілька версій катастрофи гелікоптера у Броварах

Надзвичайники також додали, що вертоліт ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) неодноразово залучався до виконання завдань із транспортування особового складу до місць виникнення надзвичайних ситуацій. Серед авіаційних суден системи МВС цей борт найчастіше використовувався з огляду на можливість одночасно перевозити достатню кількість людей. Екіпаж судна був підготовлений до виконання завдань при складних умовах, мав необхідну кількість годин нальотів саме на вертольотах ЕС-225. 

Нагадаємо, у Броварах біля дитячого садочка впав гвинтокрил ДСНС. На борту перебували міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. Вони загинули.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!