В енергосистемі великий дефіцит, обмеження споживання світла діють по всій Україні, – YASNO

1499 0
Зараз енергетики працюють над відновленням мереж.
Фото: Фокус

Фото: Фокус

В енергосистемі України великий дефіцит генерації після російської атаки 14 січня. Українці повинні бути готовими до того, що відключення можуть бути тривалими.

Джерело: генеральний директор YASNO Сергій Коваленко повідомив у Фейсбуці

«Дефіцит генерації в енергосистемі після атаки величезний. Низка ТЕС не працює через серйозні пошкодження. Прогнозувати терміни відновлення поки що зарано. Як довго триватимуть ремонти – поки невідомо», – заявив він.

Читайте також: Який ліміт споживання електроенергії на Львівщині і що буде, якщо його не дотриматися

Він зазначив, що проблема настільки серйозна, що Укренерго значно обмежило обсяги споживання по всій Україні і в Києві зокрема.

Читайте також: У ДТЕК розповіли, чи покращиться ситуація з електропостачанням навесні

«Оператори систем розподілу мають дотримуватися цих обмежень, щоб не погіршити стан системи. Тому можуть застосовувати екстрені відключення. Та критична інфраструктура має бути заживлена», – сказав він.

Директор YASNO зауважив, що руйнування є значними. 

«Всі енергетики працюють над відновленням, але нам потрібно бути готовими до того, що відключення можуть бути тривалими», – заявив він.

Нагадаємо, за даними ДТЕК, 14 січня через ворожий ракетний обстріл об'єктів енергетичної інфраструктури в Україні будуть застосовувати не лише планові, а й аварійні відключення електроенергії, які будуть тривати не один день. Виконавчий директор ДТЕК підкреслив, що внаслідок останніх обстрілів постраждало саме обладнання, яке видає енергію в мережу.

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!