В Гарнізонному храмі Львова продовжать реставрацію фресок. Фото

2485 0
Черговий етап реставрації відбудеться на площі 1000 м² стінопису.
Фото: Stepan Sus/Facebook

Фото: Stepan Sus/Facebook

У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла розпочався черговий етап реставраційних робіт фресок XVIII ст. роботи Франциска Екштайна, що розрахований на 2018-2022 роки та буде обіймати понад 1000 м² площі стінопису. Про це повідомив настоятель храму отець Степан Сус на своїй сторінці у Facebook.

«За підрахунками експертів, вартість реставраційних робіт становитиме 425 тисяч доларів. За підтримки поодиноких жертводавців уже вдалося зібрати 170 тис. доларів, які буде витрачено на встановлення, оренду та обслуговування риштування та частково на виконання реставраційних робіт», – написав він.

Читайте також: Отець Степан Сус: «Бог дивитиметься на вас як на людину з фотоапаратом і в шортах»

Він додав, що стінопис головної нави храму включає у себе сцени «Проповідь св. ап. Петра», «Ісус передає ключі апостолу Петру», «Святий апостол Петро серед калік», «Апофеоз св. Ігнатія Лойоли».

Нагадаємо, в грудні в Гарнізонному храмі завершили перший етап реставрації фресок.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!