В грудні Укрзалізниця запустить зі Львова нові маршрути

2885 0
Два нові потяги курсуватимуть зі Львова до Перемишля.
фото: Волинь24

фото: Волинь24

Укрзалізниця запустить нові потяги міжнародного сполучення зі Львова до Перемишля. Також додаткові поїзди курсуватимуть через Львів за внутрішніми маршрутами, зокрема це потяг Маріуполь – Ворохта, час руху якого до Львова скоротиться на 7 годин. Про це повідомляють у пресслужбі перевізника.

Читайте також: Укрзалізниця виставила на продаж приміщення в районі Професорської колонії

Вже з 12 грудня цього року для внутрішніх та міжнародних пасажирських перевезень Укрзалізниця запустить 19 пар нових поїздів, рух ще 49 потягів буде прискорено.

Зокрема, у міжнародному сполученні зі Львова до Перемишля, крім звичних маршрутів,  з’явиться два нових поїзди №19/20 та №27/28 Львів — Перемишль.

Читайте також: Українці та поляки просять відновити потяг Львів — Перемишль 

Також запустять найдовший в країні залізничний маршрут – 1 756 км в одну сторону, по якому курсуватиме потяг №6/5 Маріуполь — Ворохта (Рахів). Мешканці Маріуполя, Запоріжжя та Дніпра отримають пряме залізничне сполучення з Івано-Франківськом, Яремче, Ворохтою, Ясінями та Раховом. Крім того, зазначений поїзд їхатиме до Львова 21 годину замість 28 годин, як було у попередньому розкладі.

В Укрзалізниці додають, що завдяки новим поїздам, обласні та регіональні центри країни отримали нові сполучення між собою. Так, поїзд №67/68 Маріуполь — Львів дасть нові сполучення Маріуполя, Запоріжжя, Дніпра, Хмельницького, Тернополя та Львова з Христинівкою (Умань). Поїзд №113/114 Львів — Бахмут дасть нові сполучення для Луцька із Львовом, Житомиром, Києвом, Полтавою, Харковом, Бахмутом, а потяг №43/44 Чернігів, Київ — Івано-Франківськ дасть нові сполучення Чернігова та Києва з Моршином, Долиною, Калушем.

До того, новий графік оптимізував 58% поїздів, які курсували раніше.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!