В Instagram-stories покажуть щоденники Голокосту, які знімали у Львові

3870 0
У соцмережі створили профіль від імені 13-літньої Єви Хейман, яка загинула в Освенцимі в жовтні 1944 року.
фото: globalnews.ca

фото: globalnews.ca

Ізраїльський мультимільйонер Мати Кохаві і його дочка Майя створили в Instagram профіль Eva.Stories від імені 13-літньої Єви Хейман, яка загинула в Освенцимі в жовтні 1944 року. Про це пише «Українська правда. Життя» з посиланням на Jewishnews.com.ua.

Угорська єврейська дівчинка кілька місяців вела щоденник, який після війни знайшла її мама, а через півстоліття його видали книгою. Усі пости та сторіз для профілю створили на основі інформації з цієї книги. Аккаунт дає підписникам можливість уявити, як дівчинка могла б описати часи Голокосту, якби тоді існували соцмережі.

«Єва Хейман» покаже свою сім'ю, момент вторгнення фашистів в Угорщину та відправку в гетто. Контент для профілю створювали приблизно 400 осіб, серед яких актори, історики та статисти. Відео за участю професійних акторів, з використанням військової техніки та інших декорацій знімали у Львові.

Проект стартував 1 травня о 16:00 і тривав до 2 травня 16:00, адже сторіз в Instagram існують саме 24 години. Саме з 1 на 2 травня в Ізраїлі відзначають Йом га-Шоа – День катастрофи і героїзму європейського єврейства або День пам'яті Голокосту.

Переглянути сторіз про Голокост можна за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!