В Ірані розбився український пасажирський літак МАУ

3368 0
На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу.
Фото: unian.ne

Фото: unian.ne

Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував із Тегерана в Київ, розбився майже одразу після зльоту 8 січня. Він зник із радарів через декілька хвилин після вильоту близько 6:00 за місцевим часом.

Читайте також: Під Львовом розбився літак. 5 людей загинули

Як повідомив спікер аеропорту в Тегерані Імама Хомейні, на борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. За попередніми даними МЗС, усі вони загинули.

За попередньою інформацією, літак української авіакомпанії МАУ розбився в Ірані внаслідок аварії двигуна через технічні причини. Наразі версію теракту виключили.

Як зазначили у МАУ, на рейс PS752 Тегеран – Київ придбали квитки 168 осіб. У РНБО України повідомили, що у авіакатастрофі загинули 11 українців, включно з членами екіпажу, 63 – з Канади, 82 – з Ірану, З – з Німеччини, 10 – зі Швеції, 4 – з Афганістану, 3 – з Великої Британії.

Від сьогодні МАУ тимчасово не літатиме з Києва до Тегерана, втім інші рейси авіакомпанії виконуватимуть без змін.

Читайте також: Державіаслужба заборонила польоти компанії, чий літак розбився біля Львова

Додамо, що літак Boeing 737-800 NG виготовили у 2016 році й авіакомпанія отримала його безпосередньо з заводу концерну. Останнє планове технічне обслуговування літак пройшов 6 січня.

Зі Львова МАУ щодня літає до Києва, Мадрида, Болоньї, Рима та Тель-Авіва.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!