В Ірпені на Київщині почали відновлювати ліцей, який окупанти його зруйнували на 75%

838 0
Відбудову навчального закладу фінансуватиме UNICEF спільно з Європейським союзом.
Фото: Олександр Маркушин / Telegram

Фото: Олександр Маркушин / Telegram

В Ірпені почали відновлювати ліцей №3, який окупанти зруйнували на 75%. Це один із найбільших закладів загальної середньої освіти, де навчається майже 2000 учнів. Про це розповів мер Ірпеня Олександр Маркушин.

За його словами, загалом на цей проєкт виділено 4,8 мільйона євро, усі роботи фінансуються Дитячим фондом ООН – UNICEF.

«Напередодні в UNICEF за тендерною процедурою обрали підрядника, підписали договір і будівельники уже почали працювати. Роботи планують завершити у вересні, тож у новому навчальному році ірпінських 1500 дітей зможуть повернутися до рідного ліцею», – зазначив очільник Ірпеня.

Читайте також: Ірпінь стане моделлю для відбудови інших міст України

Як зауважив Маркушин, сьогодні заступниця голови представництва UNICEF в Україні Віра Мендонка розповіла, що UNICEF зараз відбудовує і ремонтує 114 закладів освіти по всій Україні.

«Це – неймовірна підтримка для нашої країни! Від імені всієї нашої громади, колективу, батьків та учнів Ірпінського ліцею №3 та від себе особисто я щиро дякую UNICEF за таку потужну допомогу Ірпеню», – додав міський голова Ірпеня.

Він нагадав, що окрім відбудови ліцею №3, за програмою фінансової підтримки UNICEF облаштовано сучасні укриття у десяти освітніх закладах громади.

Як повідомлялося раніше, в Ірпені відновили два житлові комплекси.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!