В історичній частині Львова погодили будівництво багатоповерхівки

3697 0
Загалом об’єкт будівлі має бути витриманий в масштабі історичної забудови.
фото: google maps

фото: google maps

У центрі Львова збудують 5-поверховий житловий будинок з комерційними приміщеннями та підземним паркінгом. Йдеться про історичну частину Львова в місцевості Клепарів – вул. Базарну, 38, що сполучає Джерельну та Ветеранів. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 13 вересня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

«Йдеться про вулицю Базарну, де свого часу – у 19 – на початку 20 століття – розташований був недосформований квартал, який використовувався для складування, там були промислові навіси. Зараз є наміри приблокувати нову забудову до сформованої на початку 20 століття, а в майбутньому фактично завершити цей квартал ще забудовою з цієї ділянки», – повідомив під час засідання головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.  

Читайте також: У Львові дозволили будівництво ЖК на чотири поверхи у Шевченківському районі

Перші поверхи відведуть під комерцією, кількість паркомісць відповідатиме кількості квартир. Загалом об’єкт будівлі, запевняє Антон Коломєйцев, буде витриманий в масштабі історичної забудови. Рішення розглядали також на історико-консультативній раді. Воно отримало схвалення.

Додамо, що містобудівні умови та обмеження для проєктування об’єкта будівництва на нове будівництво отримало ПП «Галицьке». За даними Youcontrol, підприємство зареєстроване у 2015 році у селі Сокільниках на вул. Стрийській. Керівником організації є Романа Волчак. 

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко також закликав компанію врахувати те, що нині вулиця Базарна є в ненайкращому стані, а оскільки поруч є історична будівля, то потрібно провести археологічні дослідження. За словами головного архітектора, компанія погоджується у контексті проєктування дотриматися всіх необхідних процедур відповідно до історичного середовища.  

Читайте також: У Львові поблизу краківського ринку збудують житло та офіси

Нагадаємо, що у Львові пропонують збудувати багатоповерхівку на вул. Вернигори, 17-19. Йдеться про ділянку, що розташована в історичному ареалі міста, обмежену вул. Олени Степанівни, вул. Марка Вовчка, вул. Декарта і вул. Міхновських. 

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Щотижневі відеопрограми на актуальні львівську тематику у «Темі тижня» та питання всеукраїнського рівня у «Акцентах Твого міста» – на нашому YouTube-каналі.

Ольга Коваль

Візуалізації з презентації на виконкомі ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!