В історичній частині Львова заборонили будівництво розважального центру

4482 0
Суд укотре визнав законними вимоги прокуратури щодо повернення земельної ділянки на проспекті Шевченка,3 – площа Галицька,15 громаді Львова. Про це інформують у прес-службі прокуратури Львівської області
фото: novobudovy.com

фото: novobudovy.com

Нагадаємо, йдеться про земельну ділянку в історичному ареалі Львова, де ТОВ «Кіносвіт» проводило будівництво торгово-розважального центру.

Ще у вересні 2015 року постановою Львівського апеляційного господарського суду залишено без змін рішення суду першої інстанції, яким розірвано із ТОВ «Кіносвіт» договір оренди земельної ділянки на проспекті Шевченка,3 – площі Галицькій,15. Зокрема, суди апеляційної та першої інстанцій погодились із позицією прокуратури Львівської області, якою здійснено вступ у розгляд зазначеної справи на стороні Львівської міської ради, та постановлено, що зазначена територія підлягає поверненню громаді міста Львова, оскільки надавалась для обслуговування існуючих споруд, а не для спорудження згаданого об’єкта.

Місце, де хотіли збудувати торгово-розважальний центр

Водночас ТОВ «Кіносвіт» не погодившись з такими судовими рішеннями оскаржив їх до Вищого господарського суду України, який скасував попередні рішення судів, а справу скерував на новий судовий розгляд.

Відтак, за наслідками вже нового судового розгляду рішенням господарського суду Львівської області 23 березня 2016 року позовні вимоги прокуратури вкотре задоволено. Договір оренди земельної ділянки припинено,а вказану земельну ділянку постановлено повернути громаді.

Нагадаємо, у січні департамнет Держархбудінспекції (ДАБІ) у Львівській області зупинив будівельні роботи зі спорудження багатоквартирних житлових будинків з вбудованими приміщеннями комерційного призначення зі знесенням частини складських будівель на вулиці Куліша, 47 у Львові. 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!