В історичному ареалі Львова зведуть будинок на місці забудови 1920 року

4928 0
Йдеться про ділянку, що розташована в центральній частині Львова, поблизу перехрестя вулиць Городоцької і Шевченка.
Візуалізація з виконкому ЛМР

Візуалізація з виконкому ЛМР

На вулиці Хорватській, 11 у Львові планують звести шестиповерховий житловий будинок на місці забудови 1920 року. Будівництво житлового будинку передбачає вбудовані приміщення громадського призначення та підземний паркінг. Крім того, забудовник має виконати роботи з благоустрою території на вул. Хорватській від вул. Шевченка з північної сторони. Містобудівні умови та обмеження виконавчий комітет Львівської міськради затвердив сьогодні, 25 листопада.

Читайте також: У Львові зріжуть понад 120 дерев і кущів для будівництва нового корпусу ліцею №80

На першому поверсі будівлі хочуть облаштувати 2-3 комерційні приміщення, а на даху – зону для відпочинку, спортивний майданчик. Також архітектори пропонують встановити там символічну скульптуру.

Як раніше повідомляв під час містобудівної ради головний архітектор проєкту Тарас Бєляєв, є пропозиція візуально розділити будинок на дві частини, а квартири розташувати у напівмаршах, також буде зміщення в півповерху, що дозволить повторити перепад вулиці Хорватської. На вершині мають встановити скульптуру – пам’ятник вільним. Будинок конфігурацією нагадує ті будинки, які пропонували до будівництва на цій ділянці в 1912-1914 роках.

Читайте також: На території колишнього винзаводу на Підзамчі збудують офісний центр

Додамо, що ділянка розташована в центральній частині Львова, поблизу перехрестя вулиць Городоцької і Шевченка. Площа ділянки під будівництво становить 970 квадратних метрів. Відстань до Площі Ринок трохи більше кілометра. За містобудівною документацією, на ділянці передбачили житлову забудову, а за планом зонування Шевченківського району – ділянка розташована в зоні Ж2, у межах історичного ареалу Львова.

Іслюстрація показує, з яких вулиць і як проєктований будинок буде проглядатись

Читайте також: Для ліцею у Львові збудують нове приміщення з басейном. Візуалізація

Проєкт забудови розробляє «Проектна майстерня Бєляєвих». Замовником є ТОВ «РЕС КОРНО», ОСББ «Зразковий Дім». За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ «РЕС КОРНО» зареєстроване у 2020 році. Кінцевим бенефіціарним власником є львів’янин Володимир Удич та компанія у якій він також є засновником ТзОВ «МАРТІНВЕСТ». Керівником ОСББ «Зразковий дім» є Іван Чапляк.

Софія Шавранська

Візуалізація з виконавчого комітету ЛМР

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

ТЕГИ: забудови Львова, містобудівні норми і обмеження

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!