У деяких регіонах Італії Covid-19 вводять комендантську годину

4401 0
Порушників штрафуватимуть від 400 до 3000 євро.
Фото: Вечерний Николаев

Фото: Вечерний Николаев

Рим та весь столичний італійський регіон Лаціо від завтра посилюють карантинні обмеження, зокрема вводять комендантську годину, яка діятиме 30 днів поспіль. Про це пише Укрінформ із посиланням на The Local.

Ломбардія та Кампанія вже ввели подібні безпекові заходи впродовж цього тижня. Щоправда, в столичному регіоні комендантська година починатиметься на годину пізніше (о 0.00), ніж деінде в Італії, та триватиме на годину менше – до 5-ї години ранку.

Читайте також: У ВООЗ закликали світ готуватися до нової пандемії

Упродовж цих годин жителі зможуть залишати свої оселі лише з поважних причин – через роботу, проблеми зі здоров’ям і тому подібні моменти. Вони муситимуть носити з собою відповідні посвідчення.

Для порушників комендантської години передбачається штраф розміром від 400 до 3000 євро.

Окрім цього, в Лаціо планують перевести середні школи на щонайменше на 50% дистанційне навчання з наступного понеділка. А університети – на 75%.

Читайте також: Зеленський заявив про жорсткий карантин. За якої умови його введуть в Україні

Як йдеться у повідомленні, у столичному італійському регіоні за минулу добу підтвердили 1219 нових випадків коронавірусу. 

Нагадаємо, до жорсткого карантину вже повертаються Чехія та Ірландія, в у Польщі через пандемію коронавірусу скасували масові святкування на Новий рік.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!