У Львові можна побачити унікальний розпис Святого Письма у вигляді 73 птахів

3887 0
Птахи символізують книги Нового і Старого Завітів.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

У Каплиці Розена, що на вул. Винниченка у Львові, Старий та Новий Завіти зображені у вигляді птахів. Їх тут 73 – стільки ж книг у Біблії. Розписи належать відомому художнику Генріху Розену, на честь якого й названа каплиця. Про це  ;Tvoemisto.tv розповів отець Ігор Гнюс з Домініканського ордену.

Багато львів’ян знають про Вірменську церкву, розписи в якій належать художнику Генріху Розену. Водночас мало кому відомі, що каплиця розписана також ним. Особливу увагу в ній слід звернути а рослинні орнаменти у фресках. За словами отця, це є прямим посиланням на середньовічні книги. Оскільки Розен задумував каплицю як розкрите Євангеліє.

Зображені у фресках птахи теж мають вагому символічність. Їх є рівно 73 – як і книг у Новому і Старому завітах. Інколи їх не видно, оскільки заховані навіть у літерах. Рослинність у каплиці схожа на рай, який людина втратила, але через таїнства і Святе Письмо віднаходить його ще раз.

Читайте також: Рай на землі. Де у Львові побчити унікальні фрески Розена

Навідавшись до каплиці, зверніть увагу на унікальні розписи та зображення відомого художника.

Каплиця відкрита у будні щоденно з 8:30 до 9:30 та з 18:30 до 20:30 під час душпастирських зустрічей. У неділю отці домініканці служать чотири Літургії: об 11:00 українською, о 12:00 латиною, о 16:00 польською та о 19:30 українською. Каплиця розташована за адресою Володимира Винниченка, 30.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!