В Карпатах збудували Бескидський тунель

4961 0
Новий тунель пропускатиме 200 поїздів на добу.
Фото: interbudmontazh.com

Фото: interbudmontazh.com

У Карпатах завершили будівництво Бескидського тунелю. Роботи виконувала будівельна асоціація «Інтегралбудмонтаж». Про це повідомляється на сайті компанії.

На замовлення Укрзалізниці підприємство пробивало, бетонувало тунель та облаштувало гідроізоляцію.

Щоб завершити роботи, Укрзалізниця має облаштувати земляне полотно на підходах до нового тунелю, укласти верхню будову колії та змонтувати лінії електропередачі і зв'язку. Повністю роботи планують виконати 25-го травня 2018-го року.

Новий двоколійний тунель має пропускати до 200 поїздів на добу швидкістю 60-70 км/год. Зазначимо, що одноколійний тунель, який працював до будівництва, пропускав 47 поїздів на добу швидкістю 15-40 км/год.

Нагадаємо, Бескидський тунель – це залізничний тунель, довжиною 1764,5 метрів. Його розпочали прокладати у листопаді 2013-го року. Тунель функціонуватиме з сучасними приладами робочого та аварійного освітлення, вентиляції, відеонагляду, засобами сигналізації та зв’язку, пожежної безпеки, системою антикорозійного захисту, контрольними датчиками визначення рівня шкідливих газів, а також постійного моніторингу внутрішнього стану тунелю.

Загальна кошторисна вартість будівництва Бескидського тунелю за проектом становить 2 193 916,263 тисячі гривень.

Як зазначили у Департаменті інформаційної політики та зв'язків з громадськістю ПАТ «Укрзалізниця», будівництво нового двоколійного Бескидського тунелю ліквідує небезпечне «бар'єрне місце» у напрямку міжнародного транспортного коридору N5. 

Фото: interbudmontazh.com


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!