В КМВА розказали про нову тактику російських повітряних атак

770 0
26 січня Київ зазнав комбінованого повітряного удару
Фото умовне

Фото умовне

Росіяни спочатку атакували Київ іранськими дронами, щоб виснажити ППО, а потім ракетами. Про це розповів голова КМВА Сергій Попко.
 
«Метою «шахідів» було не тільки ураження наземних цілей. За новою тактикою агресора ці дрони є першою хвилею комбінованого повітряного удару і повинні виявляти та виснажувати українські сили протиповітряної оборони. Тому, слідом за БПЛА, другою хвилею ворог здійснив масовану атаку ракетами різних типів: Х-101, Х-555, «Кинджал» та «Калібр». Запуск відбувся з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря», - повідомив він.
 
Нагадаємо, вночі в повітряному просторі Києва було зафіксовано близько 15 ворожих БПЛА. Усі ці повітряні цілі були успішно знищені силами ППО. Жертв та влучань в об’єкти інфраструктури не зафіксовано. 
 
Також в межах Києва було зафіксовано і знищено близько 20 ракет.
 
Раніше повідомлялося про вибух ракети у Дніпровському районі Києва та падіння уламка ракети в Голосіївському районі, внаслідок чого загинув чоловік і двоє людей отримали поранення.
 
«Наразі об'єкти інфраструктури Києва працюють в штатному режимі. Ворог не досягнув своїх цілей», - наголосив Попко.
 
 
Нагадаємо, після ворожої атаки уламки російських ракет виявлені на території кількох районів Київської області. Також повідомлялось, що в Київській області пошкоджено енергетичний об’єкт та житлові будинки. Наразі в області застосовані екстрені відключення електроенергії. Графіки вимкнень на цей час не діють.
 
Станіслав Нестеренко
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!