Київ

В Києві на маршрут з Троєщини на Дарницю вийшли нові трамваї українського виробника

1390 0
Нові трамваї ходитимуть також оновленими коліями
Фото: Facebook/Віталій Кличко

Фото: Facebook/Віталій Кличко

На маршрут №33 (з Троєщини на Дарницю) вийшли 8 трамваїв «Татра-Юг». Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.
 
«Сьогодні на маршрут №33 (з Троєщини на Дарницю) вийшли 8 новеньких трамваїв українського виробника «Татра-Юг». Тепер маршрут курсування повністю відновлений», - зазначив він.
 
 
У пікові години інтервал руху на маршруті складатиме 15 хвилин.
 
Кличко додав, що нові трамваї курсуватимуть оновленими коліями, що відремонтували на ділянці між вулицями Павла Усенка і Карельським провулком. Загалом оновили 1076 метрів колії, замінили 1809 шпал, демонтували 2 стрілочних переїзди. 
 
Наразі на об’єкті завершують роботи з благоустрою.
 
Відмітимо, Київ за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) має отримати 20 низькопідлогових трамваїв від компанії "Татра-Юг", виробничі потужності якої знаходяться в Дніпрі та Одесі: торік місто закупило 11 таких трамваїв, цьогоріч - ще 9.
 

У рамках проєкту "Міський громадський транспорт України" від ЄІБ місто також оголосили тендер на закупівлю тролейбусів із низькою підлогою за 50 мільйонів євро. Для метрополітену планують придбати до півсотні вагонів. Коштом Європейського банку реконструкції та розвитку Київ хоче реконструювати трамвайну лінію та зупинку "Контрактова площа" - проєкт перебуває на етапі розробки.

 
Нагадаємо, від 20 березня на лівому березі столиці на постійні маршрути вийдуть 6 трамвайних маршрутів.
 
Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!