Київ

В Києві незаконно забудовують парк Пушкіна

1027 0
Наразі комунальники припинили правопорушення.
Фото: Facebook/Геннадій Кривошея

Фото: Facebook/Геннадій Кривошея

У столичному парку Пушкіна почалися роботи з незаконного будівництва. Про це повідомив голова Громадської ради Києва Геннадій Кривошея.

За його словами, підрядник ТОВ «Суліко» звіз у парк крани, бетонні блоки та веде вирубку дерев.

Він зазначив, що картку благоустрою парку Пушкіна у Департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва було призупинено.

Кривошея також надіслав екстрений запит до Національної поліції міста Києва і викликав для проведення термінової експертизи інспекторів з благоустрою від КМДА.

Пізніше голова Громадської ради Києва додав, що інспектори з благоустрою підтвердили, що картка тимчасово зупинена кілька днів тому. Також після звернення Кривошеї, техніка та будівельники залишили об'єкт. Комунальники встановили на під'їздах до нього загороджувальні блоки. Наразі з'ясовують також чи власник зрізував дерева в парку. 

Раніше на тому місці було старе приміщення - закинуте кафе. Забудовник проводив реконструкцію свого об'єкту. Земельна ділянка була йому передана в користування ще у 2003 році на 15 років - до 2028-го, уточнює Кривошея. Видана контрольна картка вказує на те, що забудовник отримав містобудівні умови та обмеження, дозвіл на будівництво, а також дозвіл від Мінкульту. 

Як повідомив Кривошея, при Київраді за дорученням мера Києва Віталія Кличка буде створено робочу групу, яка з'ясує підстави і законність видачі документів для цього будівництва.

Нагадаємо, на території заказника «Деснянські луки» виявили незаконну забудову та знищення частини природного шару заказника важкою технікою. 

Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!