У Києві хочуть встановити укриття на зупинках

1148 0
Відповідний проєкт рішення підтримали депутати Київської міської ради.
Одна з автобусних зупинок у Києві / Фото: Gettyimages

Одна з автобусних зупинок у Києві / Фото: Gettyimages

У межах зупинок наземного громадського транспорту в Києві планують встановити конструкції цивільного захисту з метою створення укриттів для пасажирів під час повітряної тривоги. Відповідний проєкт рішення підтримали депутати Київської міської ради на засіданні постійної комісії міськради з питань транспорту, зв'язку та реклами. 

«Відповідно до рішення Ради оборони міста Києва під час повітряної тривоги зупиняє рух громадський транспорт, після цього пасажири мають покинути салон та пройти до найближчого укриття. Зважаючи на такі обставини, в межах зупинок наземного громадського транспорту необхідно встановити захисні конструкції, які сприятимуть підвищенню рівня захисту громадян під час ворожих обстрілів та авіаатак», – пояснює депутатка Київради Ганна Свириденко.

Читайте також: У Києві запрацювали табло з часом очікування громадського транспорту

За її словами, як показує світовий досвід, зокрема Ізраїлю, облаштування «безпечних зупинок» базується на принципі їх швидкої доступності та можливості не тільки витримати руйнівну силу зброї, а й убезпечити населення від смертельної загрози. 

Свириденко додає, що проєкт рішення передбачає доручити Департаменту транспортної інфраструктури КМДА спільно з КП «Київпастранс» протягом одного місяця розробити перелік місць із найбільшим скупченням пасажирів задля створення фонду укриттів в межах зупинок наземного громадського транспорту в Києві.

Нагадаємо, у Києві запрацювали табло з часом очікування громадського транспорту, однак поки не по всьому місту. Точно вже працюють на Борщагівській лінії швидкісного трамваю та деяких зупинках тролейбусів.

Софіко Векуа
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!