Київ

В Києві посадовці управління освіти розікрали 1 млн гривень на облаштуванні шкільних укриттів, - Поліція

931 0
Суд обрав затриманим запобіжні заходи – одному із фігурантів застава у розмірі 1 000 000 гривень та двом по 400 000 гривень з відстороненням від займаних посад.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Слідчі повідомили про підозру трьом посадовцям, які привласнили 1 000 000 гривень на закупівлі меблів для шкільних укриттів. Про це повідомляє поліція Києва.

Як розповів начальник Шевченківського управління поліції Ігор Падюк, у ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що управління освіти уклало з підприємцем договір на закупівлю меблів для укриттів у 54 навчальних закладах району за завищеними цінами.
 
«Незважаючи на те, що переможець тендеру запропонував ціни значно вище ринкових, управління освіти уклало з ним договір, що призвело до безпідставного перерахування коштів зі столичного бюджету на суму понад один мільйон гривень», - пояснив він.
 
За цим фактом слідчим відділом було розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 - це привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та ч. 1 ст. 366 - службове підроблення, Кримінального кодексу України.
 
За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили про підозру начальнику та двом заступникам управління освіти.
 
Шевченківський районний суд столиці обрав затриманим запобіжні заходи – одному із фігурантів застава у розмірі 1 000 000 гривень та двом по 400 000 гривень з відстороненням від займаних посад.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
Нагадаємо, за даними слідства начальник управління Голосіївської районної державної адміністрації, директор комунального підприємства та керівник підрядної організації підозрюються у привласненні 500 тисяч гривень, виділених на ремонт шкільних укриттів. 
 
Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!