Київ

У Києві збирають 19 мільйонів на нове приймальне відділення військового госпіталю

1383 0
Триває збір коштів на оснащення сучасного приймально-ургентного відділення для поранених українських воїнів.
Візуалізація нового відділення лікарні. Фото: Із полум

Візуалізація нового відділення лікарні. Фото: Із полум'я зродились

Київські волонтери презентували артбук «Із полум’я зродились», що створений для збору коштів на на оснащення сучасного приймально-ургентного відділення у Національному військово-медичному клінічному центрі "Головний військовий клінічний госпіталь". Про це повідомила організаторка проєкту Ірина Солошенко.

Всі кошті, зібрані завдяки проєкту, кожен донат буде спрямований на закупівлю пріоритетного сучасного обладнання в Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь». Лікарня потребує спеціальних ліжок, апаратів стерилізації, фармацевтичних холодильників, апаратів ШВЛ та іншого обладнання.

Так лікарня виглядає сьогодні

Загальна потреба в обладнанні на сьогодні 19 200 000 грн. Станом на 27 березня зібрано 266 747.

Центральний військовий шпиталь досі не має сучасного приймального відділення, поранених возять територією шпиталю від корпусу до корпусу, з поверха на поверх.

На сторінках артбуку можна побачити обличчя тих, хто відстоює на війні незалежність України та мирне небо над усією Європою. Вони боронять Україну з 2014 року та від початку повномасштабного вторгнення росії. Ці герої рятують тисячі життів, надають допомогу на фронті, евакуюють та оперують людей. У їхніх очах можна побачити тепло, любов, смертельну втому та жагу до життя.

«Це дуже гідна книга яка розповідає не про війну, а про людей, на війні», - зазначила Солошенко.

Передмову до книги написав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Також в мережі є сайт проєкту, на якому можна підтримати волонтерську ініціативу. На сайті можна придбати за встановлену пожертву зазначений артбук, набір марок "Ветеран ООС, боєць ЗСУ Олександр Погребиський", набір марок "Медики, які врятували тисячі життів", набір марок з усіма героями артбуку, або замовити власний набір з обраними героями.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!