У Києві перейменували ще понад 40 вулиць

1506 0
У межах дерусифікації ще кілька десятків вулиць, провулків та площ отримають нові назви.
Дерусифікація в Києві. Фото: з відкритих джерел

Дерусифікація в Києві. Фото: з відкритих джерел

Депутати Київради на засіданні в четвер, 27 жовтня, перейменували понад 40 вулиць, провулків та площ, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив після засідання Київської міської ради, передає КМДА. 

«Ми повинні назавжди позбавитися символів і назв, пов’язаних із країною-агресором. Нові назви, зокрема, увіковічнять пам’ять про визначні історичні події України, про відомих діячів і героїв, які прославляли Україну та боролись за незалежність нашої держави. А також – пам’ять про захисників України, які поклали своє життя, боронячи нашу державу після широкомасштабного вторгнення російських варварів», – пояснив він.

Читайте також: Українці розробили новий безпілотник, який допоможе під час наступу

Перелік перейменованих вулиць:

  • у Дарницькому районі вулицю Славгородську перейменували на вулицю імені загиблого героя російсько-української війни – Дениса Антіпова, вулицю Карла Маркса – на Йоганна Вольфганга Ґете.
  • у Голосіївському районі площу Амурську – на Васильківську.
  • у Шевченківському районі вулицю Пушкінську – на Євгена Чикаленка, вулицю Некрасівську – на Івана Драча, Краснодарську – на вулицю Ґолди Меїр. 
  • у Дніпровському районі вулицю Астраханську – на Кастуся Калиновського.
  • у Солом’янському районі вулицю Багратіона – на вулицю імені фотокореспондента, який загинув в березні 2022 під Києвом, Максима Левіна, провулок Московський – на провулок Павла Лі. 
  • у Подільському районі провулок Олександра Бестужева – на провулок Кузьми Скрябіна.
  • у Святошинському районі площу Героїв Бреста на площу Чорнобаївську. 
  • у Оболонському районі вулицю Маршала Тимошенка – на Левка Лук’яненка. 
  • у Печерському районі вулицю Олександра Матросова на вулицю Генерала Кульчицького – українського військового, що загинув у 2014 році у Слов’янську.

 

Нагадаємо, в столиці активно триває дерусифікація. Зокрема, минулого місяця Київська міська рада перейменувала понад 40 вулиць в різних районах. Нещодавно у столиці також знесли пам’ятник Олександру Пушкіну. Демонтаж присвятили лейтенанту Збройних Сил України Денису Антіпову «Буку».

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!