Київ

В Києві відбудеться 11-й фестиваль «Книжковий Арсенал». Названо дату

782 0
Попри воєнний стан, його виклики та обмеження, команда Мистецького арсеналу готує 11-й Книжковий Арсенал.
Фото: Книжковий Арсенал

Фото: Книжковий Арсенал

11-ий Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» цьогоріч триватиме з вечора 22 червня (офіційне відкриття) до 25 червня. Про це повідомляється на сайті Книжкового Арсеналу.

«Ми впевнені, що Книжковий Арсенал цього року потрібен як ніколи. Він має підтримати, посилити стійкість і надихнути усіх нас. Тому сьогодні ми оголошуємо дати щорічного фестивалю і зробимо все, щоб створити комфортний і безпечний простір, аби зібратися разом, і надати сцену, щоби осмислити наш досвід. Ми працюватимемо невтомно, щоб відбувся цей, можливо, найважливіший в Україні, майданчик для зустрічі книги, читача та автора», - зазначила Олеся Островська-Люта, генеральна директорка Мистецького арсеналу.

Принципова структура Книжкового Арсеналу залишається незмінною для відвідувачів і складатиметься з двох елементів: програмної частини фестивалю та книжкового ярмарку з відповідними тематичними секціями. Книжковий Арсенал відбуватиметься у лівому крилі першого поверху Старого арсеналу.

Цьогоріч книжковий ярмарок буде організований в інший спосіб: з огляду на дуже нерівні умови існування та роботи учасників видавничого ринку внаслідок війни, неможливість організації їх гідного рівноцінного представлення у форматі індивідуальних стендів та ризикованість з точки зору безпекових вимог, операторами продажу книжок на фестивалі будуть не окремі видавництва, а локальні київські книгарні:

  • книгарня «Сенс» представить секцію «Нонфікшн», 
  • книгарня «Книжковий Лев» — секцію «Художня література»,
  • книгарня «Закапелок» — секції «Дитяча література», «Комікси та графічні романи».

 

Окрім цього, оператором секції «Арткнига» стане Довженко-Центр в рамках міжінституційного партнерства з Мистецьким арсеналом. Книжковий Арсенал традиційно приділяє особливу увагу секції «Воєнна література». У просторі ярмарку буде представлена добірка видань, створених ветеранами війни, учасниками бойових дій, членами їхніх сімей, книги про війну, видані після 2014 року.

Читайте також: Київські волонтери презентували артбук «Із полум’я зродились»

Над програмною частиною Книжкового Арсеналу працюватимуть запрошені куратори. Близько 50 добірних подій у межах фокус-теми, основної літературної програми, програми для дітей та підлітків, перформативні, професійні події відбуватимуться на трьох сценах.

Для безпеки учасників ярмарку та програми подій у Мистецькому арсеналі доступне укриття.

Нагадаємо, минулого року  міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» в Києві, який мав бути у травні, скасували через повномасштабне російське вторгнення в Україну.

Зазначимо, що востаннє фестиваль проводили у червні 2021 року. Це був перший «Книжковий Арсенал» за два роки, оскільки у 2020-му захід скасували через пандемію коронавірусу.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!