В Києві виник дефіцит двірників

1097 0
Причиною стали складні умови роботи і невеликі зарплати
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну в Києві значно зменшилась кількість двірників. Про це розказав заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв в інтерв’ю ТСН.

За його словами, причиною стали складні умови роботи і невеликі зарплати.

«Навіть до війни робітників, які забезпечують прибирання, дуже не вистачало. А зараз – тим паче. Тому люди, які зараз працюють у нас – на вагу золота», – зазначив Пантелєєв.

Водночас він відмітив, що збільшення заробітної плати для них напряму пов’язане з підвищенням плати за утримання будинків.

«Тому місто мусить знаходити баланс – залишити посильний для людей рівень вартості послуг і забезпечити відповідну зарплатню робітників, які працюють в цій сфері, забезпечити їх належними умовами праці, ресурсами та технікою, щоб полегшити роботу», – підсумував заступник мера

Читайте також: Столичні комунальники прибрали у Херсоні сотні кубів сміття

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни обласні центри України заплатили за прибирання своїх вулиць понад 2 млрд грн. На прибирання  вулиць у столиці пішло з початку війни 784 млн грн. 

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!