В ЛНУ Франка недобір майбутніх фізиків та геологів

2259 0
Львівський національний університет ім. Івана Франка не виконав державне замовлення з фізики та геології. Про це сьогодні, 1 вересня, під час зустрічі із представниками ЗМІ повідомив ректор університету професор Володимир Мельник.
Фото: kkz.net.ua

Фото: kkz.net.ua

«Ми не виконали держзамовлення з фізики і геології. Університет звернувся з листом до Міносвіти, щоб вступник, який зарахований на платну форму навчання на одну спеціальність міг перевестися на бюджет на іншу», – сказав ректор, пише ZIK.

Він навів приклад студента, який не пройшов на бюджет за спеціальністю економічна кібернетика. Виш просить у Міносвіти дозволу перевести його на бюджет на фізику, бо абітурієнт не має змоги платити за навчання.

Володимир Мельник розповів, що університет не може прийняти на бюджет більше студентів, ніж передбачено державою, однак є кілька винятків.

«На державні місця ми не можемо взяти більше абітурієнтів, крім випадків із студентами з багатодітних сімей. Якщо дитина не проходить як вступник за рейтингом, вона має бути зарахована на бюджетне місце. Тоді ми пишемо листа у міністерство щодо кожного прізвища. Це має бути вирішено до 15 вересня», – повідомив Володимир Мельник.

Він також додав, що збільшення кількості бюджетників може бути і за рахунок студентів з Луганської та Донецької області, які переводяться до Львова.

«Очевидно, з вишів Донбасу ці місця заберуть, бо там не відбувається навчальний процес, і передадуть нам», – припустив ректор Франкового вишу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!