Київ

Урбаністи розкритикували реконструкцію території біля метро «Героїв Дніпра» в Києві

678 0
Урбаністи вказують на недоліки проєкту реконструкції.

У мережі з’явилися свіжі фото реконструкції території між виходом зі станції метро Героїв Дніпра та однойменним трамвайним кільцем на Оболоні. Світлини опублікували в Telegram-каналі NE:Urban.

Робота комунальників не пройшла "перевірку" урбаніста та автора каналу Сергія Момотюка. Він пройшовся по кожному з елементів ремонту й висловив незадоволення ходом робіт.

Зокрема, в NE:Urban звернули увагу на сходи, яких, на думку автора, не має там бути.

«Вони взагалі там непотрібні, але в Києві вважають інклюзивність і доступність — промислами диявола», — скептично зазначив урбаніст.

Плитка, на його думку, справляє «епілептичне враження», і її забагато там, де натомість можна було б зробити зелені острівці. Щодо перетину тротуарів, урбаніст зазначив, що місцями хідники перетинаються під кутом 90 градусів, що, як мінімум, виглядає не естетично.

NE:Urban звертає увагу, що проєктанти не врахували пішохідні зв'язки між станцією метро та зупинкою трамвая на розворотному кільці. Зараз між ними треба обходити 50 метрів МАФів через погану організацію простору. В майбутньому після закінчення робіт проблеми виникнуть з зеленими зонами, адже вони знаходяться на траєкторії логічного пішохідного руху між стацією та зупинкою.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!