Нові багатоповерхівки, дитсадки та церква: як може змінитися мікрорайон Під Голоском. Візуалізація

10019 0
Проект змін до детального плану території передбачає переведення земель садибної забудови в землі багатоповерхової забудови.

У Львові внесли зміни до детального плану території житлового району «Під Голоском». Згідно з новим ДПТ, у цьому мікрорайоні побудують кілька житлових багатоповерхівок, офісний центр, три вбудовані дошкільні заклади та церкву.

ДПТ охоплює територію понад 7,2 га, що обмежена вулицями Під Голоском, 2-м Заозерним провулком, 6-м Заозерним провулком та проектованою міською МБР (магістраллю з безперервним рухом).

Читайте також: У центрі Львова вперше за сто років планують звести храм. Хто проти?

Основною метою ДТП є зміна функціонального призначення семи ділянок – з земель садибної забудови на землі багатоповерхової забудови.

Передбачається, що на цих ділянках побудують кілька багатоквартирних житлових будинків від 4 до 12 поверхів висоти, офісну будівлю на 3-5 поверхи та три вбудовані дошкільні заклади. Очікується, що буде побудовано понад 25 тис м. кв. житлової площі, а кількість населення у цьому районі зросте на понад 1000 осіб.

Крім цього, поруч з територією проектування планують зводити храм Блаженного Миколая Чарнецького. Зараз на цьому місці стоїть дерев’яний храм Української греко-католицької церкви.

фото: Google maps

Громадське слухання триватиме до 4 липня. 25 червня відбудеться зустріч з головним архітектором проекту. Місце проведення: актовий зал Шевченківської районної адміністрації (м. Львів, вул. Липинського, 11). Початок о 18:00.

Читайте також: «Яскрава доШкола». Львівський дитсадок, де не сварять і не карають

Пропозиції можна подавати до 4 липня до відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» через Центри надання адміністративних послуг. 

Нагадаємо, сьогодні депутати міської ради виділили земельну ділянку для будівництва храму УПЦ КП у центрі Львова.

Назар Притула,

Візуалізації надані ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!