В Міноборони розповіли, коли закінчиться війна, та як вимикатимуть світло на Львівщині. Підсумки доби

1527 0
Нині 20 листопада та 270 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Наслідки ракетного удару: У Верховній Раді оцінили прямі збитки від ракетної атаки росії 15 листопада. За словами голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, йдеться про від 0,5 млрд до 1 млрд доларів США.

Він наголосив, що, крім прямих, є ще непрямі збитки, коли, зокрема, підприємства не можуть працювати через вимкнення електропостачання. За його словами, загальні втрати економіки України від атак рф будуть «відчутними».

Ситуація на фронті: Президент Володимир Зеленський у суботу, 19 листопада, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, під час якого обговорювали ситуацію на фронті, зокрема забезпечення військових, а також ситуацію в енергетиці.

«Основні питання – це фронт. Забезпечення наших військових, ситуація на конкретних ділянках передової і те, що ми плануємо, щоб збільшити кількість українських прапорів у містах на півдні та сході України», – сказав Зеленський.

Він поінформував, що під час засідання були заслухані доповіді про бої на Донеччині.

Прем’єр Британії Ріші Сунак під час візиту до Києва заявив, що його країна посилить протиповітряну оборону України. За його словами, основний пакет протиповітряної оборони вартістю 50 млн фунтів стерлінгів складається з 125 зенітних гармат і технологій для протидії іранським безпілотникам, зокрема йдеться про десятки радарів і засобів радіоелектронної боротьби.

На цю ж тему: Велика Британія виділить 16 млн фунтів на гуманітарну допомогу для України. Ці кошти допоможуть забезпечити генератори, ремонт водогонів та мобільні медичні клініки;

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Білогорівку Луганської області та Спірне, Яковлівку, Бахмутське, Бахмут, Опитне і Кліщіївку – Донецької.

Не виключаються спроби збройних провокацій у прикордонних районах Брянської та Курської областей, а також проникнення ДРГ з території рф та білорусії.

В Василівці, Новобогданівці, Михайлівці (Василівського району) та Комиш-Зорі поранені понад 160 військових рф. Знищені: близько 10 одиниць техніки різних типів та склад боєприпасів.

А також: російські винищувачі «непрофесійно і небезпечно» наблизились до кораблів НАТО на Балтиці.

Акцент дня: Заступник міністра оборони, генерал-майор запасу Володимир Гаврилов вважає, що війна з росією закінчиться до кінця весни. «Звісно ж, війна ще триватиме деякий час. Але думаю, що вона закінчиться до кінця весни», – сказав він.

Крім того, Гаврилов додав, що українські сили можуть повернутися в Крим до кінця грудня.

Він також назвав низькою ймовірність ядерної атаки з боку росії, але запевнив, що вона не є загрозою, яка зупинить Збройні сили від звільнення усіх територій.

Ключові події:

1. Маємо бути готовими, що світло можуть вимикати і без попереджень, – Козицький.  «Реальність така, що всім потрібно бути готовими до можливих відключень електроенергії, у тому числі без попередження і довготривалих. Через ракетні удари ситуація в енергосистемі дуже складна. Мусимо скласти і цей тест на стійкість», – написав він.

Як пояснили у Львівобленерго, якщо на лінії електропередачі є об’єкти критичної інфраструктури, медичні заклади, то відключень там не буде. Причина зрозуміла – не можна залишити без живлення критично важливі для життя області об’єкти, відповідно – електроенергія буде і в частини споживачів, які підключені до цієї лінії.

2. Українців закликали перезимувати за кордоном, а потім спростували інформацію. У найбільшій приватній енергетичній компанії України ДТЕК заявили, що гендиректор компанії Максим Тімченко не закликав українців виїжджати за кордон, про що раніше повідомило ВВС;

3. Мирослав Маринович отримав чеську премію «Пам’яті народу». Її мета – вшанувати живих свідків історичних подій: ветеранів війни, політв’язнів, учасників руху опору, тих, хто пережив Голокост, переслідуваних письменників, представників підпілля, скаутів, членів церкви;

На цю ж тему: Премію імені сенатора Маккейна присудили жінкам України. Її в рамках Міжнародного безпекового форуму в Галіфаксі вручав син покійного сенатора;

4. Якщо у школі довго не буде світла і тепла, проситимемо вчитися дистанційно, – керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк. Масові ракетні удари відображаються на роботі навчальних закладів;

На цю ж тему: Що робити з дітьми, коли вимкнули світло. Сорок ігор. Через постійні атаки росії на енергетичну систему України в українських домівках вимушені вимикати світло. Тож пропонуємо перелік ігор, які можна зіграти з дітьми у темряві, щоб трохи відволіктися;

5. Як стати помітним у неосвітленому місті. Добірка девайсів. Tvoemisto.tv підготувало корисну добірку рішень, які допоможуть залишатися видимими попри темряву.

Історія Львова: Історія Галицького крайового сейму, або Як у Львові діяв найвищий законодавчий орган Галичини. Розповідь екскурсовода та львовознавця Петра Радковця.

Погода у місті: Львів’ян попереджають про ожеледицю на дорогах у неділю. Якою буде температура. Вночі та вранці видимість погіршуватимуть слабкі тумани.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!