У Молдові скликають Радбез через ситуацію в Придністров’ї

2655 0
Із Придністров’я після вибухів масово виїжджають люди на підконтрольну територію Молдови.
Вибухи в так званому Міністерстві держбезпеки невизнаного Придністров

Вибухи в так званому Міністерстві держбезпеки невизнаного Придністров'я в Тирасполі

Президент Молдови Мая Санду сьогодні, 26 квітня, скликала засідання Вищої ради безпеки щодо інцидентів у Придністров’ї. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на пресслужбу адміністрації президента Молдови. 

Засідання відбудеться о 13:00, а опісля о 15:00 Санду проведе брифінг для преси.

Читайте також: Росія все ще може використати території так званої «ПМР» для агресії проти України

Нагадаємо, що у Тирасполі 25 квітня, близько 17:45, прогриміла серія вибухів. Вони відбулись у приміщенні, де розташовані офіси місцевого «міністерства державної безпеки» та філіалу російської «федеральної служби безпеки» в ПМР. Головне управління розвідки Міноборони України стверджує, що вибухи у столиці невизнаної «Придністровської Молдавської республіки» (ПМР) – це спланована провокація російських спецслужб.

Сьогодні вранці, 26 квітня, у Придністров’ї сталися нові вибухи. Об’єктом підриву став радіопередавач на коротких та середніх хвилях. Цей стратегічний об’єкт побудований за часів СРСР та мав на меті виконувати короткохвильове мовлення на інші континенти. 

Також додамо, що після повідомлень про вибухи у невизнаному Придністров’ї на виїзд на підконтрольну молдовському уряду територію утворились автомобільні черги. На поширюваних у мережі фото видно незвичні затори на виїзді з території невизнаної республіки. Придністровська пропаганда, втім, причиною назвала повернення людей додому після великодніх свят. Ще одне пояснення де-факто влади - детальніша перевірка автомобілів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!