Нова система штрафів за порушення на дорозі поки що не працює. Деталі

2975 0
У листопаді минулого року Кабмін ухвалив зміни до ПДР, що передбачали значне підвищення штрафів.
Фото: companies.dev.by

Фото: companies.dev.by

Нова система штрафів за порушення ПДР в Україні все ще не почала діяти. Зміна розміру штрафів стане можливою після внесення відповідних змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Про це йдеться в повідомленні департамнту комунікації МВС України.

У МВС звертають увагу на те, що відомство пропонує установити штраф 3400 гривень замість сьогоднішніх 510 грн за перевищення максимально дозволеної швидкості руху. За залишення місця ДТП пропонується встановити штраф 3400 гривень та передбачити можливість позбавлення права керування на строк до шести місяців.

Читайте також: Як зробити наші дороги безпечнішими

У 20 разів пропонується збільшити розмір штрафу за управління транспортом без права керування – він становитиме 10 200 гривень, а за повторне порушення – 40 800 гривень. Особи, позбавлені права керування, при порушенні закону сплачуватимуть штраф у розмірі 20 400 гривень, а за повторне вчинення цього порушення протягом року – 40 800 гривень.

Нагадаємо, в Україні зросли штрафи за неправильне паркування автомобілів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!