В НСЗУ заявили про 20 тис. грн на одного пацієнта з Covid-19. Степанов раніше називав удвічі більшу суму

1824 0
Витрати на добу на забезпечення медикаментами та розхідними матеріалами складають 5 тис. гривень на одного пацієнта, який перебуває у відділенні інтенсивної терапії в умовах стаціонару, і 900 грн – на пацієнта у палаті неінтенсивного відділення.
Фото: Mufid Majnun for unsplash

Фото: Mufid Majnun for unsplash

Зараз в Україні на одного пацієнта з Covid-19 витрачають у середньому 20 тисяч гривень. Таку суму назвав виконуючий обов’язки голови Національної служби здоров’я України (НСЗУ) Андрій Віленський в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

Читайте також: В Україні можуть запровадити карантин вихідного дня

За його словами, на початках закладам охорони здоров’я у середньому на одного пацієнта з Covid виділяли від 40 тис. грн. Зараз витрачають в середньому 20 тис. грн, не враховуючи коштів, які заклади отримали від місцевої влади.

Він також додав, що в середньому витрати на добу на забезпечення медикаментами та розхідними матеріалами можуть складати 5 тис. гривень на одного пацієнта, який перебуває у відділенні інтенсивної терапії в умовах стаціонару, і 900 грн – на пацієнта, який перебуває в палаті неінтенсивного відділення.

Раніше очільник Міністерства охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що лікування одного пацієнта з важким перебігом коронавірусної хвороби коштує орієнтовно від 45 тисяч гривень. Він запевнив, що гроші Міністерство охорони здоров’я скеровує у медичні заклади, де хворі проходять лікування.

Як повідомляв раніше у коментарі Tvoemisto.tv директор Центру легеневого здоров'я Любомир Рак, пацієнти, яких лікують в Центрі легеневого здоров’я від пневмоній внаслідок Covid-19, усі медикаменти змушені купувати самі. З його слів, лікування у медичному закладі держава покриває лише на 20%, решту 80% платять зі своєї кишені пацієнти.

Читайте також: МОЗ планує збільшити кількість тестувань на коронавірусну інфекцію

Нагадаємо, що за останню добу коронавірусну інфекцію підтвердили у 5,8 тисяч українців. В Україні наразі 21 тисяча ліжок заняті хворимти на коронавірус.

За словами міністра Степанова, Україна починає підготовку до відкриття тимчасових госпіталів для хворих на Covid. Глава МОЗ порівняв ситуацію з коронавірусом в країні з тією, що була весною в Іспанії та Італії. Також Степанов заявив, що шукатиме з фахівцями нову форму контролю за поширенням Covid-19, адже люди не дотримуються епідемправил.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!