В Україні випустили пам’ятну 5-гривневу монету, присвячену леву

1891 0
Сьогодні, 11-го квітня, в Україні в обігу з'явиться нова монета номіналом 5 гривень, присвячена леву та його втіленню на пам’ятках культури Київської Русі.
фото: ukrfoto.net

фото: ukrfoto.net

Національний банк України, випустив нову 5-гривневу монету, продовжуючи серію "Фауна в пам’ятках культури України", йдеться на сторінці Музею грошей НБУ у Facebook.

На аверсі монети розміщено: малий Державний Герб України, напис УКРАЇНА, номінал 5 ГРИВЕНЬ, рік карбування монети – 2017; на передньому плані зображено позолоченого лева – фрагмент із тарелі (локальна позолота), на другому плані – таріль ХІІІ ст (Херсонеський музей).

На реверсі монети на передньому плані розміщено реалістичне зображення голови лева, на другому плані – фрагмент унікального шиферного рельєфу з Києво-Печерської лаври (ХІ ст.), а також напис "ЛЕВ", шрифт якого спеціально розроблений для цієї серії. 

Вартість пам’ятної монети "Лев" – 605 гривень (з футляром).

Читайте також: У Львові хочуть відновити унікальні записи спогадів дітей Івана Франка. Як долучитись 

Опублікувала Марічка Мишок

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!