В обласному перинатальному центрі і по Львівщині відновили партнерські пологи. Які умови

1711 0
Партнерські пологи відновили після Львова в обласних пологових.
Фото ілюстративне: Freepik

Фото ілюстративне: Freepik

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі відновили партнерські пологи, відповідно до наказу Департаменту охорони здоров’я ЛОДА від 11 вересня. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила директорка перинатального центру Марія Малачинська.

За її словами, партнеру необхідно мати при собі документ, що засвідчує особу, захисний кюстюм. У приймальному відділенні партнерові проводитимуть термометрію, анкетування та збір епідеміологічного анамнезу (опитування особи).

Марія Малачинська наголошує, що не допускається перебування партнера у пологовому будинку після двох годин після завершення пологів, а також присутність на пологах доули чи більше одного родича.

Нагадаємо, що 10 вересня комісія з надзвичайних ситуацій ЛМР відновила партнерські пологи у Львові. При цьому комісія залишила декілька обмежень. При народженні може бути присутня лише одна людина. Вона має бути у засобах індивідуального захисту, пройти термометрію, не мати симптомів захворювання і впродовж останніх 14 днів не контактувати з хворими на коронавірус.

Партнерські пологи заборонили на Львівщині з початку карантину.  Тvoemisto.tv нещодавно писало про проблему заборони партнерських пологів у місті. Тоді група із близько 80 вагітних львів’янок планувала оскаржувати рішення місцевої влади про заборону і готувала колективний позов до суду.

Катерина Бортняк


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!