В одній із приватних львівських шкіл виник скандал: позиція школи та вчительки

5578 4
У школі кажуть, що звільнили вчительку не через мовне питання.

Днями вчителька приватної львівської «Школи вільних і небайдужих» Іванна Рижан повідомила на своїй сторінці у Фейсбук, що її звільнили зі школи через вивчення державної мови. 

Читайте також: Львівську вчительку, яка залишила  на кордоні учня, звільнили з посади завідувачки

«Пропаганда української мови та "боротьба" із суржиком в українському Львові – жорстко присікається. Вивчення державної мови розцінюється як "забагато". Для захисту російськомовних та "данєцких" у Львові можна показово розправитись як з мовою, так і з учителем», – написала вона.

У «Школі вільних і небайдужих» натомість переконують, що вчителька спекулює мовним питанням, а причин для звільнення було декілька і вони, зокрема, – не стосуються мови.

Зазначається, що вчителька допускала агресивну поведінку з учнями, на що діти неодноразово скаржились адміністрації та психологу, а також грубо з ними спілкувалася. 

«Пані Іванка не змогла налагодити ефективний навчальний процес у класі, не знайшла спільної мови з основним учителем, як і з іншими працівниками школи. Адміністрація школи робила зауваження, але вона, на жаль, не змінила своєї поведінки. Усі відповідні факти ми надали батькам, яких ця ситуація стосувалася», – йдеться у офіційному повідомлення школи.

Саме через ці причини, кажуть у школі, Іванна Рижан не пройшла випробувального терміну, тож співпрацю з нею припинили. 

Читайте також: У львівській школі скандал через булінг: школа переходить на дистанційне навчання

«Вчителька натомість почала спекулювати на мовній темі й поширювати неправдиву інформацію. Тому ми готуємо позовну заяву до суду на захист ділової репутації школи. Прикро, що пані Іванка вдалася до поділу українців за регіональною ознакою. Насправді в цьому класі взагалі немає учнів з Донбасу. В школах навчання відбувається лише українською, або англійською», – додають у адміністрації школи.

Після цієї заяви Іванна Рижан повідомила, що готова судитися зі школою та відповідати за свої заяви й не відмовляється від них.


Читайте також:
14 Грудня, 2019 21:28
666 ... " ..жорстко присікається.." ... м-дя ... за давнім анекдотом можна сказати цій "вчительці" -- от ти ,москалиха , і попалася ... Слава Україні ! ...
14 Грудня, 2019 14:10
666 ... от зайшла сюди така собі "пані" (чи "панянка" ?) , що не знайшла нічого гідного , крім досліджувати пісенний репертуар в громадських вбиральнях ( "туалетах") і таким чином "захищати " українську мову і культуру ... Олена , ви , певне, "дверима" помилились ...
14 Грудня, 2019 09:54
Олена Ф. Як цікаво... Під львівською ратушею, наприклад, у жіночому туалеті сидить тьотя, яка слухає рускій шансон. Я була шокована - перед ратушею купа пластунів на Відкритті Пластового Року, а під ратушею шансон! На моє зауваження тьотя відповіла: А што такова? Моє нравіцца ета музика. Тьотю, певно, не звільнили, от вчительку - так.
14 Грудня, 2019 08:44
666 ...за що її до суду ? ... вона ж -- борчиня за українську мову ... і двері в школу не вибивала , мордобій не влаштовувала , навіть не пікетувала і не блокувала вхід ні до тої школи , ні в Ратушу , ні в отой "будинок на Грушевського" ... навіть , ще нікого не підірвала ... поки що ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!