В одній львівській школі встановили віддалений вимірювач температури. Фото

1655 0
Батьки кажуть, що не всім учням вимірюють у школах температуру.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

На Львівщині запустили експеримент із автоматичного віддаленого вимірювання температури в учнів. Наразі пристрій встановили лише у СЗШ І-ІІІ ступенів № 48 у Львові.

Читайте також: Діти мають розуміти, що з ними відбувається. Як Covid-19 вплине на новий навчальний рік

Як розповів у коментарі Тvoemisto.tv директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска, для експерименту обрали велику школу, де багато учнів. Наразі коштів на встановлення таких пристроїв по школах немає, їх можуть закласти лише наступного року.

«Ми обрали велику школу, де багато учнів. Безконтактне вимірювання температури працює ефективно. У подальшому батькам має приходити відповідне sms-повідомлення. Програма одразу показує температуру і якщо вона в нормі, то реєструє учня у базі даних», – розповів Олег Паска.

За його словами, вартість приладу за наявності ноутбука, становить 7-8 тис грн. 

«Ми випробували, як це працює. Зачекаємо завершення експерименту, якщо він добре себе покаже, то відділи освіти зможуть це реалізувати, якщо матимуть можливість, а департамент може закласти кошти для наших закладів наступного року», – сказав Олег Паска.

Він також додав, що автоматична фіксація полегшує роботу працівників навчального закладу, які проводили термометрію. 

Водночас читачі Тvoemisto.tv зазначають, що не у всіх школах учням вимірюють температуру. Напередодні заступниця міського голови Галина Слічна на сесії ЛМР 4 вересня зазначила, що на те, аби кожна школа отримала антисептики, дезінфікуючі засоби, засоби індивідуального захисту та безконтактні термометри з міського бюджету виділили 15,5 млн грн.

Читайте також: Вони теж хворіють. Яким є портрет дитини з Covid-19 на Львівщині

Нагадаємо, що у Львівській області три школи проводять дистанційне навчання через коронавірус – у Ходорові Жидачівського району, у селі Козьова Сколівського району і в селі Великосілки Кам'янко-Бузького району. Також у трьох школах Львова по одному класу перевели на 14 днів дистанційного навчання. Ідеться про школу «Джерельце», школу №46 та школу №43. Також не працює один садочок №1, що на вулиці Олени Степанівни, 48а.

Загалом у школах міста працюють понад 9600 людей, а у садочках – 4650.

Христина Гоголь

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!